Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gölbaşı'nda 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri başladı

        (Fotoğraflı)

        Ayşe Üngör

        ANKARA (İHA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 53. Kütüphane Haftası dolayısıyla Gölbaşı Halk Kütüphanesi'nde bir program düzenlendi.

        Programa Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, Gölbaşı Halk Kütüphanesi Müdürü Özbey Uçak, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Kaymakam Şenol Esmer yaptığı konuşmada, "Zaman zaman üniversitelerden mezun olanların okuma yazma bilmediklerine şahit oluyoruz. Üniversite ve diplomaların bu yüzden pek de insanın gelişmesinde yeterli olmadığını değerlendirebiliriz. Çünkü insanların okumadığı yazdıkları yazılara, söylediği cümlelere ve kurmuş olduğu cümle yapılarına çok net yansıyor" dedi.

        Kitap okumanın boş zaman olmadığını belirten Kaymakam Esmer, "Eğitim hayatımız boyunca kitap okuyor musun sorusu üzerine boş zamanları değerlendirmek için okuyoruz yanıtı alıyorduk. Halbuki kitap okumak boş zamanı değerlendirmek değildir. Kitap okumak bir alışkanlıkta değildir. Kitap okumak bir ihtiyaçtır ve insanın temel ihtiyaçlarından bir tanesidir. Herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi, az okumanında yeterli olmadığı ama çok okumanın da zararlı olduğunu söyleyebiliriz" ifadesini kullandı. Esmer, günün yüzde 80'ini kitap okuyarak geçiren birininde sosyal olmadığına da dikkat çekti.

        Kütüphane Müdürü Özbey Uçak ise, Kütüphane Haftası'nın amacının kitabı sevdirmek, okuma alışkanlığına olan ilgiyi arttırmak olduğunu ifade ederek, "Eski çağlardan beri insanlığın hizmetinde olan kütüphaneleri her toplum için önemli olmuştur. Kütüphaneyi diğer toplumsal kurumlardan ayıran en önemli özellik, onun toplumun gereksinim duyduğu bilgileri karşılamaya yönelik hizmetler veren yapıya sahip olmasıdır" dedi.

        Gölbaşı Halk Kütüphanesi hakkında da bilgi veren Özbey, kütüphane kapasitesinin 150 okuyucuya hizmet verdiğini, günlük okuyucu sayısının 500-700 arasında olduğunu ve kütüphanede 29 bin 92 kitap bulunduğunu kaydetti.

        Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan "2017 Sıradışı Okurlar" belgeseli izlenirken, öğrencilerin hazırladığı keman dinletisi ve sanat merkezinde eğitim gören kursiyerlerin ney ve def çalması büyük beğeni topladı. Bir yılda 134 kitap okuyarak birinci seçilen 5. sınıf öğrencisi Refika Arttıran'a da ödülünü Gölbaşı Kaymakamı Esmer verdi. Program düzenlenen söyleşi ile son buldu.

        (AYŞ-BC-Y)

        29.03.2017 17:24:50 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler