Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akyürek: "Milletimiz kalkınma yolunda yürümeye kararlı"

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ilgın ilçesinde yaptırılan Şehir Konağı ile Ilgın Belediye binasının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

        Ilgın Belediyesi önünde gerçekleşen programda konuşan Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Konya'nın, insana yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını belirterek, başta Şehir Konağı olmak üzere ilçeye kazandırılan yatırımları için Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, belediyeciliğin, fiziki ve fenni yapıların gerçekleştirilmesinin yanında halkın mutluluğunun, huzurunun sağlanması olduğunu kaydederek, "Şehir konaklarımız Konya ve Osmanlı evleri modelinde inşa edildi. Gençlik Merkezi ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) olarak hizmet veriyor. Şehrimizin ve ilçemizin mutluluğunun artması için bu hizmetler veriliyor" dedi.

        Başkan Akyürek ayrıca, Ilgın'da prestij cadde düzenlemeleri, mahalle yoları, parklar, altyapı ve diğer yatırımlara 52 milyon lira harcadıklarını ve Ilgın'a kültür merkezi ve yeni bir hayvan pazarı kazandıracaklarını da dile getirdi.

        "Türkiye gönül coğrafyasını kapatsın istiyorlar"

        Türkiye'nin 15 Temmuz'da milletin direnişi sayesinde büyük bir tehlike atlattığını söyleyen Başkan Akyürek, "Ülkemiz büyük bir bölünme ve işgal tehlikesini milleti ve devletiyle bertaraf etti. 15 Temmuz ihanetini planlayanlar zannettiler ki o güne kadar olduğu gibi kalk borusu çaldığında idareciler o günün eski siyasilerinde olduğu gibi şapkalarını alıp giderler. Fakat yanıldılar. Milletiyle birlikte Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız şapkasını alıp gitmedi ve dimdik ayakta durarak direnişle karşıladı ve engelledi. 15 Temmuz'da yapamadıklarını 16 Nisan'da yapmak istiyorlar. Bölücü örgütlerle Avrupa ülkeleri hep birlikte farklı bir çalışma yürütüyorlar. Muhalefet duygusuyla buna hayır diyenleri anlamaya çalışırız ama Büyük Türkiye yürüyüşünü engellemek isteyenler hep birlikte hayır diyorlar. Global sömürü düzeninin devam etmesi için Türkiye'nin ayağa kalkmasını istemiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye gönül coğrafyasını kapatsın. Milletimiz her şeyin farkında. Bunların hayır demesine milletimiz hiçbir zaman takılmadı. Milletimiz kalkınma yolunda, yeniden Büyük Türkiye yolunda yürümeye evet dedi" ifadelerini kullandı.

        "Laf değil hizmet üretiyoruz"

        Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da Ilgın'a yapılan yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti. Ilgın'ın Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında koyduğu hedeflerin önünde olduğunu kaydeden Sorgun, "Eskiden sadece bir çeşmenin açılışını yapmak için koca koca törenler yapılırdı. Şimdi sadece Ilgın'a yapılan yatırımları anlatsak 365 gün herhalde yetmeyecek. Biz laf değil iş üreten bir düşünce yapısına sahibiz" diye konuştu.

        "16 Nisan referandumu milletin seçimi"

        16 Nisan referandumunun milletin seçimi olacağını da vurgulayan Sorgun, "Önümüzde tarihi bir seçim var. Seçimde oylanacak bu 18 madde ile ilgili izah edemeyeceğimiz, içimizin kabullenmeyeceği tek bir madde yok. Sadece bir örnek vereceğim. 1930'lu yılların sonlarına doğru radyo yayınlarının başlayacağı haberini getirmek üzere bir milletvekili halkı topluyor. Diyor ki yakında radyo diye bir makine aracılığıyla Ankara'da konuşulacak siz burada dinleyeceksiniz. Orada ne konuşulursa siz duyacaksınız diyor. Bizim arif insanımız o anlamlı soruyu soruyor: Beyim, bu radyo denilen şeyle Ankara'yı biz duyacağız ama onlar da bizi duyacak mı diye soruyor. İşte bu 18 madde ile sizin sesinizi Ankara duyacak" şeklinde konuştu.

        Programın sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan, AK Parti il ve ilçe yöneticileri ile muhtarlar Şehir Konağı ve yeni belediye binasında incelemelerde bulundular.

        (BG-AH-Y)

        29.03.2017 17:47:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler