Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFAD'ın okullardaki afet bilinci eğitimleri devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        MUŞ (İHA) - Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından okullardaki afet bilinci eğitimleri devam ediyor.

        Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında bu yıl 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle ilde üç aylık proje dahilinde tüm okullara eğitim programlanmış. Bu kapsamda bugün itibariyle Taşoluk, Şenova ve Tandoğan ilkokulu öğrencileri ve öğretmenlerine afet ve acil durumlara karşı hazırlamak amacıyla deprem, yangın ve tahliye konularını içeren 'Temel Afet Bilinci Eğitimi' verildi. Eğitimde, AFAD'ın tanıtımı, afet ve acil durumlar, afet ve acil durumların türleri, afetlerin insanlar ve ülkemizde olan etkileri, yaşam çevremizdeki risklere karşı alınması gereken önlemler, ailelerin ve öğrencilerimizin afetler sırasında doğru davranış şekilleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Olası bir depremde hareket tarzı ve bina tahliyesinin nasıl yapılacağı anlatılmış ve tahliye tatbikatı ile eğitimler tamamlandı.

        (EKİP-ŞAK-Y)

        29.03.2017 18:05:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler