Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk mermer firmasından Dubai ve New York'a showroom

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - 1993 yılında temelleri atılan ve bugün dünyanın dört bir yanına ihracat yapan bir Türk mermer firması, Dubai ve New York'ta da showroom açılması için çalışma başlattı.

        Dünyanın dört bir yanına ihracat yapan ve 1993 yılında kurulan bir Türk mermer firması, hedef büyüttü. Firma, geçtiğimiz günlerde kapılarını açan Marble'da, yurt içi ve yurt dışından firmalarla önemli görüşmeler imza atarak, taş marketler zinciri alanında da harekete geçti. Hedef büyüten firma, Dubai ve New York'ta da showroom açılması için çalışma başlattı. Faber Doğaltaş Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Cinkaya, Türkiye'nin adını yurt dışında duyurmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Firmanın yönetim kurulu üyesi Yavuz Cinkaya da, "23 yıldır piyasadayız. Holdingimiz bünyesinde bir çok şirket bulunuyor. İstanbul Etiler'de toplam 750 metrekarelik alana açtığımız showroom ile sektörde bir ilke imza attık. Taş marketler zinciri çalışmalarımız ise devam ediyor. İlerleyen süreçte Dubai ve New York'ta benzer showroomları hizmete açmayı planlıyoruz. Yeniliklerle, sektöre farklı boyutlar katmaya devam edeceğiz" dedi.

        Marble Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarından bu yıl da memnun ayrıldıklarını belirten Yavuz Cinkaya, yurt dışından özellikle Amerika ve Avrupa'dan yoğun talep aldıklarını ifade etti. Bu yıl önceki fuarlara oranla özellikle Çin'den gelen katılımcıların yoğunluğuna dikkat çeken Cinkaya, Çin pazarının kendileri için önem kazandığını söyledi. Cinkaya, "Uzun zamandır maden konusunda yeni ocak çalışmalarımız vardı. Ülke dışında ve Türkiye'nin çeşitli illerinde yeni sahalar açtık. Yoğunluğumuzu bu yöne verdik. Holding bünyesinde yakın zamanda farklı alanlarda da yatırım hedefliyoruz. Tarım ve organik gübre işinde yatırım ve Ar-Ge çalışması sürecindeyiz."

        (HG-Y)

        30.03.2017 10:38:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler