Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MURGEM'den YGS başarısı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Muratpaşa Belediyesi'nin hizmete açtığı Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi'nde (MURGEM) gençler Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) yüzde 98.25'lik başarıyı yakaladı. Bin 90 öğrenciden bin 71'i baraj puanı geçti.

        Muratpaşa Belediyesi'nin bugün sayıları 4 olan kreşleri, Antalya'nın maddi ve sosyo-kültürel imkanların en kısıtlı iki bölgesi, Zeytinköy ve Ermenek'te, ilk ve ortaokul çağındaki çocuklar için çalışan Eğitim ve Bilgi Merkezleriyle Türkiye'nin geleceğine yaptığı yatırımın son halkası MURGEM, YGS'de önemli bir başarıya imza attı.

        Kesintisiz başarı

        Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve gençlerin sosyo-kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Kızılsaray Mahallesi'nde 2015 yılında hizmete açılan MURGEM, 656 öğrencisinin girdiği YGS'ye girdiği ilk yılında yüzde 98.5'lik bir başarı elde ederken 2'nci yılında öğrenci sayısını yaklaşık 2 kat artarken başarı çıtasını korudu.

        MURGEM'le üniversite sınavına hazırlanan bin 90 öğrenciden bin 71'i YGS'de baraj puanı geçerek Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girmeye hak kazandı. Sadece 19 öğrenci baraj puanın altında bir başarı elde derken MURGEM'in 2'nci yılında YGS başarı yüzdesi 98.25 olarak gerçekleşti.

        Tesadüf değil

        Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, MURGEM'le üniversite sınavına hazırlanan gençleri elde ettikleri başarı dolayısıyla kutlarken "Bizim için önemli bir başka nokta da MURGEM'de başarının bir tesadüf olmadığını görmek. İlk yılımızda üniversiteye yerleştirme oranında da yüzde 87'lik bir başarıyı yakalamıştık. Şimdi öğrenci sayımız artıyor ama başarı oranımızı koruyoruz" diye konuştu.

        Maddi imkansızlıklar nedeniyle ortaya çıkan eğitimde fırsat eşitsizliğinin giderilmesi konusunda her zaman yerel yönetimlerini sorumluluk alması gerektiğini savunduklarını ve bunu da MURGEM'le hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Uysal, "Bunu yaparken gençlerimizi Türkiye'nin en iyi üniversitelerini kazabilecek nitelikte bir eğitim vermek gibi bir sorumluluğumuzda var. Bu sorumlulukla davranan öğretmen arkadaşlarımı da ayrıca kutluyorum. Onları bu başarıdaki payı çok büyük" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        30.03.2017 11:00:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler