Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni atanan MHP İl Başkanı Kalı görevine başladı

        (Fotoğraflı)

        Erdal Akbuğa

        MALATYA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi tarafından Malatya İl Başkanlığına atanan Dr. Ömer Faruk Kalı, görevine başladı. Kalı, Yönetim kurulumuzla birlikte Malatya'yı yeniden Milliyetçi Hareket Partisinin kalesi yapmak üzere en hızlı bir şekilde göreve başlayacağız dedi"

        Mehmet Erdem'in MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınmasının ardından boşalan il başkanlığına Dr. Ömer Faruk Kalı atandı. MHP İl binasında basın açıklaması düzenleyerek yeni yönetimi tanıtan Kalı, "Yönetim kurulumuzla birlikte Malatya'yı yeniden Milliyetçi Hareket Partisinin kalesi yapmak üzere en hızlı bir şekilde göreve başlayacağız. Bunun için öncelikle partimize gönül vermiş dava arkadaşlarımızla Ülkücü kardeşliği hukukumuzu tesis edeceğiz ve hep birlikte bilge liderimizin izinde çalışarak başaracağız" ifadelerini kullandı.

        Kerkük'te kamu binalarına Kürt bayrağı asılmasını sert ifadelerle eleştiren Kalı, "Dün itibariyle Türk Yurdu Kerkük'e soysuz Barzani'nin paçavrası asılmıştır. Bu kabul edilemez ve en ağır tepki ile karşılık bulmalıdır ve bulacaktır. Kerkük'teki kardeşlerimizin tırnağına taş değdiğinde bizim kalbimize hançer değmektedir. Kerkük tarihte Türk yurdudur ve öyle kalacaktır" şeklinde konuştu.

        Türk Milletinin çok önemli bir süreçten geçtiğini aktaran Kalı, "Bu donemde Malatya il teşkilat başkanlığına atanmış olmanın öneminin farkındayız. Genel başkanımızın bizzat içerisinde bulunduğu ve Türk Milletinin haklarının ve kazanımlarının korunduğu bir anayasa değişikliği sürecindeyiz. Bu süreçte sayın genel başkanımızın belirttiği üzere Türk Devletinin bekası Türk Milletinin geleceği tehlike altında olduğu açıktır. Bu tehlike Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde küresel güçlerin maşaları ve vatan hainlerinin bizzat bulunduğu büyük bir blok şeklinde Türk Devletinin üzerine gelmektedir. Dışarıda terör örgütlerinin Türk Devletine karşı silahlandırılması ve terör örgütlerinin küresel güç olan devletlerde irtibat büroları açmasına ve miting yapmasına izin verilmesi aslında açık bir şekilde devletimize savaş ilanıdır" diye konuştu.

        16 Nisan'da yapılacak olan referandum ile ilgi de konuşan Kalı, "Referandumda bu defa Hayırda Hayır yoktur. Ayağımıza pranga vurmak, bağımsızlığımızı bitirmek isteyen terör örgütleri ve arkasındaki ülkeler karşımızdadır, zerre şüphesi olan PKK'nın Avrupa mitinglerine baksın. Zerre şüphesi AB ülkelerinin Türkiye'ye karşı tutumuna baksın. Bu tehlike altında Türk Devletinin kendisinin müdafaa ve ilelebet baki kalabilmesi için, milletimizin birlik beraberli ve kardeşliği için referandumda 'Evet' kararının çıkması ve bütün dünyaya Türk Devletinin ve Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin göstermesi gerekmektedir. Bu nedenle İl Teşkilatı olarak hızlı bir şekilde Referandum çalışmalarına başlayacağız" ifadelerini kullandı.

        Daha sonra Kalı yeni il yönetim kurulunu basına tanıttı.

        (EA-AOA-Y)

        30.03.2017 12:57:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler