Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Kütüphane Haftası etkinlikleri

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Genç

        AĞRI (İHA) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından "Kütüphane Haftası" münasebetiyle etkinlikler düzenlendi.

        Kültür ve Kongre Merkezinde yer alan kütüphanemizde düzenlenen programa Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut; "Bizler içinde bulunduğumuz çağın gereği olarak bilgi toplumunda yaşıyoruz. Bir söz vardır, 'eğer ben size bir elma verirsem ve siz de bana bir alma verirseniz, her birimizin de birer elması olur ama siz bana bir bilgi verirseniz ve bende size bir bilgi verirsem ikimizin de iki tane bilgisi olur' dedi.

        Bilgi toplumunun sağlanabilmesi için birbirimizi dinlemenin önemli olduğunu ve ilerlemenin okuyan bir toplum olmaktan geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 'mutlaka okumalıyız, okumalıyız, okumalıyız" sözleriyle konuşmasını bitirdi.

        Programda Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zübeyir Saltuklu, "Kitap, okuma sevgisi ve kütüphaneler" konulu bir konuşma yaptı. Program, öğrencilerimizin müzik eşliğinde seslendirdiği şiirler ve türküler ile devam etti. Etkinliğin ikinci bölümünde özel hazırlanan ebru teknelerinde misafirler ebru yapma imkanı buldu. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yaşar Bayar tarafından Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut'a günün anısına kitap takdim edildi.

        Etkinlikler kapsamında, yıl içerisinde kütüphaneden en çok yararlanan ve en çok kitap okuyan akademisyen Doç. Dr. Zübeyir Saltuklu'ya, idari personel Cesim Gülçin'e, memur Tuncay Sürücü'ye, öğrenci Nazan Orhan'a, güvenlik personeli Murat Cur'a, yardımcı hizmetli Ayşe Çabuk'a kitaplar hediye edildi.

        (AG-AT-Y)

        30.03.2017 13:30:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler