Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Körfez'de 622 öğrenci bisikletine kavuştu

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - Körfez Belediyesi tarafından 5. sınıf öğrencilerine verilecek 3 bin 400 bisikletten 622'si daha teslim edildi.

        Körfez Belediyesi, bu yıl ilçedeki tüm okullarda eğitim gören 5. sınıf öğrencilerine hediye edeceği 3 bin 400 bisikletin dağıtımına geçtiğimiz hafta başlamış, Petkim Ortaokulu'nda düzenlenen tören ile 3 okulda eğitim gören 719 öğrenciye bisikletleri teslim edilmişti. İlçedeki ikinci tören Körfez İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. Törene Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Başkan Yardımcısı İsa Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

        Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor. Çünkü öyle güzel bir coğrafyada yaşıyoruz ki; Bunun da bedeli maalesef ağır oluyor. Ama siz bu ülkenin gelecekte oynanacak oyunları bozacak yöneticileri, kaymakamları, valileri olacaksınız. Gelecek sizlerin elinde olacak" ifadelerini kullandı.

        Körfez Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Baran, "Bizim için eğitim denilince akan sular durur. Gençlerimizin ve okullarımızın ihtiyaçları ne ise onları karşılıyoruz. Sizlere bisiklet dağıtırken, üniversite eğitimi gören 2 bin 877 öğrenciye de eğitime katkı payı dağıtıyoruz. Bunu yapan Türkiye'deki tek belediyeyiz. Şimdi ilçemize bir de üniversite kazandırıyoruz. Pazar günü temelini atacağız. Yetecek mi; Tabi ki de yetmez. Hereke'ye bir fakülte getirme çalışmamız daha var. Bunun müjdesini de Bakanımız Fikri Işık ile birlikte kısa süre içerisinde vereceğiz. Bu güzellikleri aziz milletin sonuna kadar hak ediyor. Biz de bunun için gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın konuşmasının ardından Körfez İmam Hatip Ortaokulu, İgsaş Ortaokulu ve Barbaros İmam Hatip Ortaokul'unda eğitim gören 622 öğrenciye bisikletleri verildi.

        (İG-İÇ)

        30.03.2017 13:52:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler