Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Besni'de yeni Türkiye, yeni gelecek konulu konferans

        (Fotoğraflı)

        Ramazan Kuyu

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Besni ilçesinde yurtta kalan öğrencilere, "Yeni Türkiye, Yeni Gelecek" konulu konferans düzenlendi.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün yurt genelinde KYK bünyesinde barınan öğrencilere yönelik Çınaraltı Gençlik Söyleşileri programı kapsamında Besni KYK bünyesinde barınan öğrencilere yönelik 'Yeni Türkiye, yeni gelecek' konulu konferans düzenlendi. Besni Servi Mehmet Erdemoğlu Yurt Müdürlüğü Salonunda düzenlenen konferansa KYK Adıyaman İl Müdürü Sami Köroğlu, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Gazeteci-Yazar Hasan Öztürk, Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, AK Parti Besni Yönetim Kurulu Üyesi Seyda Ciner, AK Parti Besni Gençlik Kolları Başkanı Bahattin Demir, AK Parti Besni Kadın Kolları Başkanı Gülden Kavuncu, Besni Servi Mehmet Erdemoğlu Kız Yurdu Müdiresi Nurcan Ciner ve öğrenciler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Besni Servi Mehmet Erdemoğlu Kız Yurdu Müdiresi Nurcan Ciner, Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında düzenlenen "Yeni Türkiye, yeni gelecek" konulu konferansa katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Ciner'den sonra kürsüye gelen Gazeteci - Yazar Hasan Öztürk, Türkiye'de parlamenter sisteminin tam anlamıyla hiç uygulamadığını, adına parlamenter sistem denilen fakat parlamenter sistemi tam olarak karşılamayan kendine özgü bir sistemin uygulandığını söyledi. Öztürk, öğrencileri Türkiye'nin Anayasa Geçmişi ve yeni Anayasa maddeleri hakkında da bilgilendirdi.

        Gazeteci - Yazar Hasan Öztürk, öğrencilerin yeni Anayasa ve 16 Nisan'da oylanacak Başkanlık sistemi hakkında merak ettikleri soruları da cevapladı.

        (RK-SD-Y)

        30.03.2017 14:17:59 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler