Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayvalık'ta gençlik trafiği hareketlendirecek

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Goodyear Lastikleri arasında imzalanan iş birliği protokolüyle yurt genelinde başlatılan "Trafikte Gençlik Hareketi", Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde de Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi gönüllü öğrencileri tarafından hayata geçirildi.

        Trafikte sürücüler ve yayaların kurallara uymasının öneminin yanı sıra özellikle motosiklet tutkunu gençlerin motosiklet kullanırken, kask ve koruyucu kıyafetlerle olası bir kazadan daha az etkilenmesinin telkin edildiği çalışmalar vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

        Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; Hasan Soner Çetinkaya, Osman Ataberk Sarı, Melih Aksu, Eda Dede ve Yasemin Dağlı; Koordinatör Öğretmenleri İsmail Yeşil ve Suna Fegendemir'in öncülüğünde Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı ile yaptıkları çalışmalarda ilçedeki en büyük sorunun motosiklet sürücülerinin kask kullanmamaları olduğunu öğrenmelerinin ardından, kask kullanımının önemine ilişkin çalışmalara ağırlık verdi.

        Ayvalık genelindeki okulların 12. Sınıflarının katıldığı ankette, genç öğrencilere trafik kuralları ve motosiklet kullanımında kask kullanımının önemine ilişkin sorular yöneltildi ve cevaplar alındı.

        Okul Müdürü Hüseyin Aday ile okul idarecilerinin de destekleriyle projelendirdikleri çalışmayla ilgili afiş ve broşürler hazırlayan 5 gönüllü genç, ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda motosiklet kullanan sürücülerle röportajlar yaptı ve kask kullanmayan sürücülere neden kask kullanmadıklarını sordu. Bu çalışmayı yaparken videolarda çeken gençlerin hazırladıkları videoları slayt gösterimiyle önümüzdeki günlerde ilçedeki liselerde sunum yapacakları öğrenildi.

        Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; Hasan Soner Çetinkaya, Osman Ataberk Sarı, Melih Aksu, Eda Dede ve Yasemin Dağlı önümüzdeki hafta İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından yapılacak trafik denetlemelerine katılarak kask kullanan sürücülere küçük hediyeler, kask kullanmayan sürücülere de Ayvalık Belediyesi başta olmak üzere sponsor firmalardan temin edilecek kask ve bilgilendirme broşürlerinin dağıtılacağı belirtildi.

        (SS-EME)

        30.03.2017 14:49:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler