Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOSGEB'den faizsiz kredi seferberliği

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB Samsun İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, KOBİ'lerin bir an önce faizsiz krediye erişebilmeleri için adeta seferberlik ilan edildiği ifade edildi.

        KOSGEB'de hafta sonu mesaisi

        KOBİ'lerin bir an önce faizsiz krediye erişebilmeleri için KOSGEB'in adeta seferberlik ilan ettiğinin altını çizen KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, "KOSGEB olarak kredi işlemlerine hız verdik. Hafta sonu Samsun'da KOSGEB Müdürlüğümüz açık olacak ve personelimiz mesaiye kalacak" dedi.

        Samsun ilinde 8 bin 847 KOBİ'nin kredi faiz desteği talebinin kabul edildiğini ifade eden, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, "Şu ana kadar 5 bin 812 adet KOBİ'nin KOBİ beyanname kayıtları tamamlandı ve kalanlar içinse hafta sonu dâhil evrak kabulüne ve işlem yapmaya devam ediyoruz. Bu aşamada, kredi başvurusu onaylanan fakat KOSGEB'e 2015 yılı KOBİ beyannamesini vermemiş olan işletmelerimiz hafta sonu dâhil müdürlüğümüzde işlemlerini yapabilirler. Kredi sürecinin hızlandırılabilmesi için kredisi çıkan işletmelerimizi bir an önce müdürlüğümüze bekliyoruz" diye konuştu.

        Kredi onayı tek aşamaya düşürüldü

        Dursunoğlu, kredi onay süreçlerinde de KOSGEB tarafından yeni düzenleme yapıldığına dikkat çekti. Mevcut sistemde KOSGEB kredisinin birçok aşamada onaylandığını anımsatan Dursunoğlu, düzenlemenin ardından onay sürecinin tek aşamaya düşürüldüğünü aktardı. Dursunoğlu, "Yeni uygulama ile sıfır faizli işletme kredisinde onay işlemleri azaltılarak, kredi işlemleri hızlandırılırken, banka onayından sonra müdür onayı verilerek, kredi kullanımı hemen yapılabiliyor" açıklamasını yaptı.

        "Hızlanabilmek için işbirliğini artırıyoruz"

        Süreci hızlandırabilmek için işbirliğinin önemine değinen KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu şöyle konuştu: "Kredi sürecini hızlandırabilmek adına ayrıca KOSGEB Başkanlığımız tarafından çalışmalarımıza destek olmak üzere Mete Metin Alptekin Koordinatör olarak ilimizde görevlendirildi. Kredi aktarım sürecinin hızlandırılması ve biran önce KOBİ'lerimizin bu kaynağı kullanmaya başlaması için Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bunun yanında, KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Protokolü'ne taraf bankalarımızın bölge müdürlükleri ile görüşerek, kredi sürecinin daha hızlı ve efektif ilerlemesi konusunda tedbirler alıyoruz."

        Bankalarla problem yaşayan ve hiçbir şekilde krediye uygun olmadığı birkaç banka tarafından teyit edilen KOBİ'ler, yaşadıkları sorunları "samsun@kosgeb.gov.tr" eposta adresine, TC kimlik numaraları, isim, soy isim bilgileri ile bildirebileceklerini kaydeden Dursunoğlu, 10 Nisan tarihine kadar bütün firmaların kredi işlemlerini tamamlamayı hedeflediklerini sözlerini ekledi.

        (SAM-SLH-Y)

        30.03.2017 18:23:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler