Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Referandum için kara çamura aldırmıyorlar

        - AK Parti Bahçesaray ilçe teşkilatı referandum öncesi 'evet' oyu toplamak için kara çamura aldırmadan mahalle ziyaretleri yapıyorlar

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        VAN (İHA) - Adalet ve Kalkına Partisi (AK Parti) Bahçesaray ilçe teşkilatı referandum öncesi 'evet' oyu toplamak için kara çamura aldırmadan mahalle ziyaretleri yapıyorlar.

        AK Parti Bahçesaray ilçe teşkilatı 16 Nisan halk oylaması kapsamında yapılan 'evet' kampanyasını zorlu yaşam koşulları devam ediyor. İlçe başkanı Cumali Sabırlı'nın öncülüğünde yaklaşık 20 kişilik AK Partili Bahçesaray ilçesine bağlı kırsal mahallelere giderek neden 'evet' verileceği konusunda vatandaşları Türkçe ve Kürtçe bilgilendiriyorlar. El broşür ve gazeteler ile mahallelere giden AK Parti heyeti vatandaştan yoğun ilgi görüyor. Yüksek rakımlı mahallelere kar ve çamurdan dolayı araçları çıkamayınca yola yürüyerek devam ediyorlar. Mahalle içerisinde biriken kar yığınların arasında bata çıka bıkmadan vatandaşa ulaşan AK Parti heyeti, bir 'evet' oyu yorgunluklarını aldığını söylüyorlar. Mahalle ziyaretinin ardından İHA'a açıklama yapan AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, yaklaşık 29 gündür partili arkadaşları ile beraber gece gündüz alanda olduklarını söyledi. Sürekli çalıştıklarını, çalışmaya da devam edeceklerini ifade eden Sabırlı, "Dahası çalışmak zorundayız. Bizim bundan başka bir çıkış yolumuz yok. Görüyoruz her gün Avrupa ülkesi vatandaşlarımın üzerine atlarla, köpeklerle saldırıyorlar. Bugün Avrupa Birliği ülkeleri liderimiz olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir linç girişimine bulunuyorlar. Bizim kendi evimizde, kendi yatağımızda, sıcak yuvamızda uyumaya, huzurlu bir şekilde oturmaya hakkınız yoktur. Bizim mecburen bu şekilde geleceğimiz için, çocuklarımız için, çocuklarımızın geleceği için, vatanımız için, İslami alem için, dinimiz için bizim Sayın Erdoğan'ın arkasında yol almamız lazım. Biz sadece Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı olan bağlılığımızı göstermek için biz alandayız, alanlarda da olmaya da devam ediyoruz. Burada birçok dava arkadaşımız, esnaf olan, çiftçi olan kardeşimiz var. Yaklaşık 25-30 gündür işyerlerini çocuklarına bırakarak bizimle birlikte bu dava için, Türkiye'nin huzuru için çalışmaya geliyorlar" dedi.

        Referandum çalışmalarında kendileri ile sürekli alanlara olan ve arıcılıkla uğraşan bir arkadaşının arılarının öldüğünü ifade eden Sabırlı, "Arıcı kardeşimiz bizimle sürekli gelip çalıştığı için aralarına bakamayınca arılarının bugün öldüğünü duyduk. Meğer araları bir hafta on gündür bakımsızlıktan ölmüş. Biz bu arılarının ölümüne çok üzüldük. Ama arkadaşımızın bu fedekârlığını, malını mülkünü işini bırakarak bizim için çalışıyorlar. İşte bizde diyoruz dava eri budur. İşte Recep Tayyip Erdoğan'a karşı fedakarlık budur" şeklinde konuştu.

        "Bizim bizden başka dostumuz yoktur"

        "Bizim bizden başka sevenimiz yoktur" diyen sabırlı, "Görüyoruz yanı başımızdaki Suriye'yi ne hale koydular. Yanı başımızdaki Irak'ı ne hale soktular. Suriye'nin sığınabileceği bir ülke var. Türkiye olarak onlara kucak açan bir ülke var. Ama Allah'u Teala göstermesin yarın bizim ülkemiz Suriye gibi olursa bizim bu Türkiye Cumhuriyetini, bu Kürt kardeşlerimizin sığınabileceği bir başka Türkiye yok. Hangi ülke bizi kabul eder. İranmı? İsrailmi? Filistinmi? Hangi ülkemizi bizi kabul eder. Hiçbir ülke bizi kabul edemez. Çünki bizim bizden başka dostumuz yok bizim bu Türkiye'den başka bir ülkemiz yok. Onun için biz sadece ülkemizin geleceği için, kendi çocuklarımızın geleceği için, Zeynepler, Aksallar için biz çalışıyoruz çalışmak zorundayız. Biz bundan hiçbir zaman of demiyoruz. Biz bu çalışmada gece gündüz çamur içerisinde gitmekte mutluluk duyuyoruz. Allah'u Teala 16 Nisan'da emeğimizin karşılığı bize güzel bir şekilde verecek. Bizim tek amacımız analar ağlamasın, çocuklarımız öldürülmesin, çocuklarımız dağa çıkmasın, ülkemizin üzerinde oynanan kirli oyunların bitmesi için çalışıyoruz. Bizim için başka bir çıkarımız yok. Biz dava eriyiz, davamız için çalışıyoruz. Çalışmaya hazırız, çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Allah'u Teala bu ekibin bizim canımızdan, ömrümüzden ömür alsın liderimiz, reisimiz Recep Tayyip Erdoğan'a versin. Allah'u Teala onu başımızdan eksik etmesin. Çünkü onsuz bir Türkiye düşünülemez. Onsuz bir liderlik ruhu oluşturulamaz. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Bizim tek derdimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın dimdik o zalimlere karşı, o faşist ülkelere karşı başı dik bir şekilde mücadelesini emeğini vermek için çalışıyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

        (EKİP-ŞAK-Y)

        31.03.2017 09:43:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler