Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale şehitleri şiirlerle anıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale şehitlerini, "Çanakkale Üzerine" isimli şiir dinletisiyle andı.

        Maltepe'de yaşamını sürdüren şairler Kazım Üçok ve Nagihan Orbay'ın katıldığı anma programı, Maltepe Belediyesi Fikret Otyam Sanat Evinde gerçekleştirildi. Program, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Çanakkale Savaşı'nın kurtuluş mücadelesindeki yeri ve önemi üzerine bir söyleşi yapıldı. Üçok ve Orbay, Çanakkale'deki birlik ve beraberlik ruhunu anlatan şiirler seslendirdi. Programın bitiminde katılımcılara, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet tarihine ışık tutan "Nutuk" isimli eseri hediye edildi.

        (HB-SÜ-Y)

        31.03.2017 10:07:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler