Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kurt'un İkinci İnönü Zaferinin yıl dönümü mesajı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, İkinci İnönü Zaferinin yıl dönümü ile ilgili yayınladığı mesajda, "İnönü Zaferi, Kurtuluş Savaşının çok önemli bir döneminde kazanıldı" diye belirtti.

        Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, mesajında, "Bu yıl, İkinci İnönü Zaferinin 96'ncı yıl dönümü kutlanıyor. Özgürlüğü ve bağımsızlığını her şeyin üzerinde tutan Türk Ulusu, bu değerlerini korumak uğruna tarihin her döneminde inanılmaz uğraşlar verdi. İnönü Zaferi, Kurtuluş Savaşının çok önemli bir döneminde kazanıldı. Bu zafer tıpkı diğer zaferler gibi Türk Ulusunun inanç ve kararlılığının bir sonucudur. Savaş sırasında işgale uğrayan ilçe ve yöre halkı çeşitli hakaret, eziyet ve işkencelere maruz kalmış, büyük kayıplara uğramıştı. Halk, bir yandan tüm eziyetlere ve yoksunluklara karşı direnirken bir yandan da yeni kurulmakta olan düzenli Türk Ordusunu her şeyiyle desteklemiştir. Bu yaşanan acılar ve kayıplar unutulmamalıdır. Her yıl 1 Nisan günü kutlanan İnönü Zaferleri nedeniyle, Türkiye Cumhuriyetinin, İnönü halkının bu önemli gününü kutlar, Atatürk'e, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü'ye, kahraman silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

        (MEB-MET-Y)

        31.03.2017 12:59:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler