Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Uyar, tarihi pazarda esnafla buluştu

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 28-30 Nisan tarihlerinde yapılacak 3. Uluslararası Enginar Festivali hazırlıkları çerçevesinde, kentin dokusunu da yansıtan ve "Urla'nın Kalbi" olarak nitelediği Tarihi Arasta ve Malgaca Pazarında esnafla buluştu.

        Son 2 yıldır üretecinin ekim alanlarını büyüttüğü, üretimi artırdığı Urla'nın en değerli ürünlerinden enginar, ilçe esnafının da yüzünü güldürdü. 3. Uluslararası Enginar Festivali kapsamında 1 milyon ziyaretçinin kente gelmesini hedeflediklerini belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, yöre esnafının isteklerini dinledi.

        Esnaf temsilcileri bazı fiziki düzenlemeler talebinde bulunurken, özellikle Arasta ve Malgaca Pazarının konukları daha iyi ağırlaması için isteklerini Başkan Sibel Uyar'a iletti.

        Başkan Uyar, festivali öncesinde bölgede daha geç saatlerde de misafir ağırlanmasını sağlayacak aydınlatma ile birlikte, değişik çiçeklerle tarihi dokunun renklendirileceğini belirtti. Arasta ve Malgaca Pazarı esnafının gölgelik ve tentelerinin de estetik açıdan güzelleştirileceğini belirten Uyar, Malgaca Pazarında esnafın istediği platformla festival süresince müzik dinletilerine imkan sağlanacağını kaydetti.

        Çarşı içerisinde stant kurulmayacağını ve konukların tarihi doku içerisinde çocuklarıyla rahat zaman geçirmesini sağlayacaklarını belirten Başkan Sibel Uyar,Bu çarşıyı ve Urla merkezindeki tarihi dokunun korunması için, koruma kurulu ve yetkili kurumlarla ortak projeler hazırladık. Malgaca Pazarı, Arasta ve Mermerli Çeşmenin de içinde olduğu 36 bin metrekarelik bir alan projelendirildi ve aşama aşama yapılacak. Bu çarşı ve çevresinin bozulmadan gelecek kuşaklara taşınması için elimden geleni yapacağım" dedi.

        Esnafın çevre temizliği, düzenlemeleri ve benzeri konularda taleplerini de dinleyen ve festival süresine bazı özel önlemler de alacaklarını kaydeden Sibel Uyar, esnafın "Biz isteklerimizi belirttik. Sizin bizden isteğiniz var mı?" sorusu üzerine, gelen konukların rahat etmesi için esnafın da başta fiyat politikası olmak üzere dikkatli davranmasını istedi, "İlçeye çok sayıda konuk gelecek. Onların rahat ve huzurlu bir gezi yapması için elinizden geleni yapın, onları üzmeyin" diye konuştu.

        (AG-Y)

        31.03.2017 13:49:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler