Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Okudular kazandılar

        - Atatürk İlkokul'unda Kütüphaneler Haftası kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Atatürk İlkokulu Çocuk Kütüphanesi tarafından 'Yeni enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler' temalı 53. Kütüphaneler Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte en çok kitap okuyan öğrencilere ödüller verildi.

        Atatürk İlkokulu Çocuk Kütüphanesi tarafından düzenlenen 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri İl Halk Kütüphanesi Müdürü Orhan Onocak'ın açılış konuşması ile başladı. Her yıl Mart ayının son Pazartesi ile başlayan haftanın Kütüphane Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Onocak " Kütüphane dostları kitapların dünyasına girerek yeni maceralar, bilgiler ve daha nice konuların işlendiği kitaplarla tanışmış, kitapların onlara sundukları ile gelişiyor, değişiyor ve bilge adam olma yolunda daima ilerliyorlar. Bizlerde kütüphane dostlarına karışmalı onlar gibi bile adam olma yolunda kitaplarla buluşmalıyız. 53. Kütüphaneler Haftanızı kutla başarılar dilerim" dedi.

        Okullarda yazarlar yetiştirmesi lazım

        Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise "Kütüphane denilince aklımıza hazine kasa, ama onun içnde olan şey kitap, kitabı yazan insan. Hep kitapları görüyoruz ama bence kitapları yazanlar daha değerli. Düşünceleri aktarıyorlar, okullarda yazarlar yetiştirmesi lazım. Bizim Balıkesirimizin yazarları desteklemekle ilgili Karesi Kent Konseyi ile beraber çalışmalar yapıyoruz. Yazma alışkanlığını kitap üretme, ürettiğini diğer insanların okuyabilmesi içinde değerli yazarlarımızın kitaplarını baskı altına alıyoruz. Eski Emniyet Müdürümüzün şiir kitabını yeni bastık bu hafta gönderiyoruz. Kütüphane bizim sembolümüz, biz istiyoruzki öğrencilerimiz küçük yaşlarda duygularını ifade etme şekilleri otursun ve bizi diğer nesillerle bu dönemi gelecekle buluştursunlar. Bol bol kitap yazan eserlerini ortaya koyan düşüncelerini aktaran insanlar yetiştiren okullar istiyoruz. Bu konuda yerel yönetimler olarak bizler elimizden geleni yapıyoruz. Herkesin 53.kütüphane haftasını kutluyorum" şeklinde konuştu.

        Mutlaka okumalıyız

        Kütüphane deyince kitapların olduğu mekanlar, bilginin akla geldiğini belirten Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir " Kütüphane varsa kitap ve bilgi varsa bunuı ortaya döken insandır. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman okur yazarlık ve okuma alışkanlığının olması dikkati çekiyor. Öyle bir ülke yok ki gelişmiş olsun, ama okuma alışkanlığı seviyesi düşük olsun, böyle bir ülke yok. Gelişmek için ilk önce okuma alışkanlığı yönüyle millet olarak belli bişr seviyeye gelmiş olmak lazım. Ülkemizde okuma alışkanlığında bir gelişme var ama istenilen seviyede değil açıkcası. Millet olarak yeni bir medeniyet oluşturmak iddiasındaysak ki mutlaka okumalıyız" dedi.

        Konuşmaların ardından öğrenciler kütüphane haftası ile ilgili hikaye, şiir, kompozisyon okuyarak skeçler sahnelediler. Etkinliğin sonunda Atatürk Çocuk Kütüphanesinden enfazla yararlanan ve en fazla okuyan öğrenciler Sarp Gülesanlar, Emir Kıray, Melih Güneş, Umut Dağ, Berra Bolel, Zehra Zengin, İpek Duru Uğurlu, Cerennur Kaynak, Elif Sena Sarıkaya ve Mustafa Ali Eroğlu'na ödülleri verildi.

        (OF-

        31.03.2017 15:05:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler