Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esenyurt Belediyesi, Hz. Hasan Harakani Camii'nin temelini attı

        (Fotoğraflı)

        Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Esenyurt Akşemseddin Mahallesi'nde, ihtiyaca cevap vermemesi ve güvenlik yetersizliği nedeniyle yıkılan caminin yerine yenisi inşa ediliyor.

        Esenyurt Belediyesi tarafından Akşemseddin Mahallesi sakinlerinin ibadetlerini yaptığı eski camiyi yıkılarak, yeniden yapılacak olan Hz. Hasan Harakani Camiisi için temel atma töreni düzenlendi. İhtiyaca cevap vermemesi ve güvenlik yetersizliği nedeniyle yıkılan caminin yerine yapılacak olan Hz. Hasan Harakani Camii temel atma törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve vatandaşlar katıldı.

        "Camiler bizim kimliğimiz"

        Törenin selamlama konuşmalarında halka seslenen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, temeli atılan caminin şehir estetiğine uygun olarak inşa edileceğini ifade etti. Camilerin önemine de değinen Kadıoğlu, "Küçücük bir cami, eski, mimar eli değmemiş bir yapı. Tabi ihtiyaca cevap veremiyordu. Cemaatimizin arzu ve istekleri bizim de şehir estetiğine bakış açımız nedeniyle bu caminin mutlaka yıkılıp yeniden yapılması gerekiyordu. Camileri yapmaya devam edeceğiz. Camiler bizim kimliğimiz. Bunlar çok önemli onun için camiden asla taviz vermiyoruz. Allah bizi minarelerin gölgesinden, camilerden uzak tutmasın" dedi.

        Konuşmaların ardından protokol üyeleri okunan duadan sonra inşaata ilk betonu dökecek olan düğmeye bastı. Ayrıca Hz. Hasan Harakani Camii'nin temel atma töreni için kurban da kesildi.

        (SA-HB-Y)

        31.03.2017 15:44:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler