Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altıeylül'den Otizm farkındalığı

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle "Otizmde bir gün değil, her gün eğitim" yazılı tişört giyerek güne başladı. Altıeylül Belediyesi beyaz masa personeli ile birlikte aynı tişörtleri giyerek farkındalık oluşturan Başkan Kafaoğlu vatandaşlarla otizm hakkında konuştu.

        Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu toplumlarda farkındalığı artırmak için yapılan bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu vurguladı. Otizm Farkındalık ayına değinen Kafaoğlu, "Nisan ayı, Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık ayı olarak, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak kabul edildi. Bu tarihlerde etkinlikler düzenlenerek farkındalık çalışmaları yapılır. Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda halkı bilinçlendirme çalışmaları devam eder" dedi.

        Otizm için farkındalık mesajı veren Başkan Kafaoğlu, "2 Nisan Dünya Otizmliler Günü. Bu vesile ile biz de bugün Beyaz Masa personelimiz ile birlikte farkındalık oluşturması için bu tişörtleri giydik. Buraya gelen tüm vatandaşlarımız açısından da bir farkındalık oluşturalım ve herkesin otizm hakkında bilgisi olsun istedik. Sadece bir gün değil, 365 gün otizmli bireylerin farkında olalım. Bu vesile ile Dünya Otizmliler Günü'nü kutluyor, herkesi otizmli bireyler için duyarlı olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

        (TS-

        31.03.2017 15:47:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler