Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bakan Yardımcısı Çiftci'den Erciş ve Muradiye'ye ziyaret

        (Fotoğraflı)

        M. Emin Arvas

        VAN (İHA) - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, referandum çalışmaları kapsamında Van'ın Erciş ve Muradiye ilçelerinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

        Sabah saatlerinde Muradiye'ye gelen Fatih Çiftci; İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Çelikel, kurum amirleri, halk ve partililer tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamına geçen Fatih Çiftci, Muradiye'ın Van'ın turizm ağırlıklı ilçelerinden biri olduğunu belirterek, "Muradiye; zengin tarihine uygun, ekonomik ve ticari anlamda gelişmekte bir ilçemizdir. Hizmet anlamında bize düşen her türlü göreve hazır olduğumuzu hep belirtiyoruz" dedi

        Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Çelikel ise, devletin bölgeye ciddi teşvikleri olduğunu belirterek, "Bunları değerlendirerek, gerekli hizmetleri yapacağız. Halkımızın refahı için her türlü imkanları kullanacağız" diye konuştu.

        Ardından AK Parti Muradiye İlçe Başkanlığına geçen Fatih Çiftci, partililer ve halkla bir araya geldi. Burada referandumla ilgili bir konuşma yapan Çiftci, "Ülkemizin kalkınmasını istemeyen dış odaklar, referandumda 'hayır'ın çıkması çabasındalar. Oysaki aziz milletimizin buna izin vermeyeceğinin hesabını bilmiyorlar. Referandumda herhangi bir partiye oy verilmeyecek, tamamen halkın kendini yönetmesiyle alakalıdır" ifadelerini kullandı.

        Muradiye Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Esnaf ve Kefalet Kooperatifini ziyaret eden Çiftci, esnafların sorunlarını dinledi. Çiftci, hükümetin esnaflara yönelik çalışmalarını anlatarak, Muradiye'den güçlü 'evet' beklediklerini kaydetti. Tüm esnafları tek tek ziyaret eden Çiftci, daha sonra Erciş ilçesine geçti. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar'ı makamında ziyaret eden Çiftvi, ilçede yürütülen proje ve hizmetler ile ilgili değerlendirmelerde bulunduktan. sonra AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti. Seçim bürosunda toplanan partililere seslenen Çiftci, referandumun Türkiye ve Van için önemine değinerek, 16 Nisan'a kadar çalmadık kapı bırakılmamasını, sıkı bir çalışma içinde olunması gerektiğini ifade etti. Erciş'ten güçlü bir 'evet' çıkacağını, Erciş halkının geleceği için sağlıklı tercihte bulunacağını kaydeden Çiftci, kazanın Türkiye ve millet olacağını kaydetti.

        Erciş'te faaliyet gösteren meslek odaları başkanları ve STK temsilcileriyle öğretmenevinde bir araya gelen Çiftci, ülkenin selameti, istikrar ve yeni yatırımlar için bunun gerekli olduğunu sözlerine ekledi. Esnafın tarih boyunca gelen devasa sorunlarını AK Parti hükümetlerinin tek tek çözdüğünü dile getiren Çiftci, "Faizsiz kredi uygulamasını başlattık. Esnaf bu ülkenin dinamizmidir, geleceğidir. Nasıl ki 15 Temmuz'da hain FETÖ terör örgütüne karşı çıktıysa, bu ülkenin gelişmesinde bundan sonra da üreterek katkı vermektedir. Biz bu anlamda bakanlık olarak her zaman esnafımızı çok önemsiyoruz. Bundan sonraki süreçte de inşallah esnafımızla ve sizlerle birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

        Bakan Yardımcısı Çiftci, büyük bir deprem felaketi yaşayan ilçenin, hükümetin destekleriyle yeniden ayağa kaldırıldığını söyledi. Referanduma değinen Çitci, "Kurulduğu günden bu yana AK Parti hükümetimiz ülkenin temel sorunlarını teşhis edip öncellikle parti tüzüğü, sonrasında hükümet programlarına alıp çözen ve toplumla paylaşan önemli bir harekettir. Kurulduğu günden bu yana Türkiye'de birçok reform yapmış, birçok devrim yapmış ve bu devrimler sayesinde ülkemiz hamdolsun çok önemli mesafeler kat etmiştir. Geldiğimiz noktaya baktığımızda da 2002 yılından bu yana adeta ülkemiz çağ atlamış bir süreç yaşamıştır. AK Parti halkın sorunlarını çözmek için canla başla uğraştı, altyapı, üst yapı yatırımlarına bakıldığında Türkiye'de çok ciddi reformlar yapılmıştır. Bu bir seçim, bir siyasi partinin kazanması olayı değil, halkın kendisini ve ülkesini geleceğe taşıyacak yeni bir hükümet sistemini ortaya koyma olayıdır. Kararlılık ve azimle yürümek adına hemşehrilerimizin AK Partimize ve hükümetimize gösterdiği yakınlık ve muhabbetin güçlendiğini görmek, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Van il merkezi ve diğer ilçelerimizde de hemşehrilerimizin anayasa değişikliğine neden evet diyeceklerini anlatıyoruz. İnşallah 17 Nisan sabahı bu emeklerimiz karşılığını bulacak ve sistemin neden olduğu hantallıktan kurtulan ülkemiz hak ettiği müreffeh yarınlara ulaşacaktır" dedi.

        Çiftci, esnaf ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

        (MSA-Y)

        31.03.2017 16:12:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler