Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsat'ta Kuran ziyafeti

        (Fotoğraflı)

        Fahrettin Çelik

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde üç ayların başlaması nedeni ile Kuran ziyafeti sunularak cami çıkışında pilav dağıtıldı.

        İçerisinde Regaip Kandili, Berat Kandili, Miraç Kandili, Kadir gecelerini barındıran ve bir aylık farz orucun olduğu, Müslümanlar için büyük öneme sahip olan üç ayların başlaması nedeni ile Samsat ilçe Müftülüğünce bir program düzenlendi. Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım ve kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanlarının da katıldığı programda, Hafızlar Bilal Demir, Bilal Taştan, Bilal Salan, Said Kandemir ve İsmail Ayhan'ın okudukları Kuran'ı Kerim hoparlörler ile bütün ilçeye dinletildi. Daha sonra bir firma tarafından cuma namazı çıkışında vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru, İslam dininde büyük bir öneme haiz olan üç ayları Kuran ziyafeti ile karşılamak istediklerini, deprem ile tahribata uğrayan gönülleri Kuran ile yeniden tamir etmek istediklerini belirtti.

        Müftü Doğru, "Peygamber efendimiz, 'Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir' diye dua ettiği rivayet ediliyor. Sadece bu hadisi şerif bile bu ayların kıymetini anlatmaya yeter. Bu aylardaki ibadetler daha da kıymetlidir. İlçe Müftülüğü olarak bu mübarek ayları Kuran ziyafeti ile karşılamak ve halkımızla bir arada olmak istedik. Çok değerli hafızlar ilçemizde güzel bir Kuran ziyafeti sundular. Üç aylar boyunca çeşitli etkinlikler planlamaktayız" dedi.

        (FÇ-SD-Y)

        31.03.2017 17:27:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler