Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SEDAŞ yaşam elektriği verdi

        - SEDAŞ'tan solunum cihazı olan hastaya ayrıcalıklı uygulama

        BOLU (İHA) - Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'den (SEDAŞ) hasta müşteriye insan ve çözüm odaklı vıp uygulama ile yaşam enerjisi sağlanıyor.

        Bolu Kızılağıl Köyünde yaşayan ve elektrikli solunum cihazı ile hayatını sürdüren Fatma Açıkgöz için açıklama yapan SEDAŞ yöneticileri, solunum cihazı, diyaliz destek ünitesi gibi yaşam ünitesine bağlı hastalar için yaptıkları önce insan ve çözüm odaklı uygulamalar hakkında kamuoyunda müşterilerin daha çok bilgi sahibi olmasını sağlamak istediklerini belirttiler. Bu anlamda Bolu Kızılağıl Köyünde yaşayan ve elektrikli solunum cihazı ile hayatını sürdüren Fatma Açıkgöz'e şebeke operasyon ekibi yöneticileriyle ziyarete giden SEDAŞ yöneticileri, Fatma Açıkgöz için yapacakları uygulamaları bizzat kendilerine ifade ederek kendisini bilgilendirdiler.

        Fatma Açıkgöz ve oğlu Tevfik Açıkgöz SEDAŞ'ın bizzat kendileri ile ilgilenmesi ve borçtan dolayı elektriklerinin kesilmeyeceği konusunda SEDAŞ'ın uygulaması hakkında bilgilendirilmiş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler ve SEDAŞ'a hassasiyeti nedeniyle teşekkür ettiler. SEDAŞ ailenin telefonunu Alo 186 Çağrı Merkezi hattına tanımlayarak, Fatma Açıkgöz'ün VIP hattan telefonla her zaman en seri şekilde SEDAŞ'a ulaşabilmesi ayrıcalığını kendisine sağlarken, yaşam ünitesine bağlı raporu bulunan hastalar için geçerli olan borç nedeniyle elektriğinin kesilmemesi garantisini veren prosedürünü de kendisi için işleteceğini bildirdi.

        Hasta için gerektiğinde SEDAŞ alarma geçecek

        SEDAŞ yöneticileri yaptıkları açıklamada, "Fatma Açıkgöz'ün aboneliğinde elektriğin kesilmemesi için SEDAŞ tarafından alınan önlem gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Kendisinin solunum cihazına bağlı hasta olması nedeniyle oğlu Tevfik Açıkgöz'ün telefon iletişim bilgisi alınmış ve bu telefon numarası Çağrı Merkezimizde elektrik kesildiğinde acil hasta kodu ile VİP hattı telefon numarası olarak tanımlanmış, herkesten önce çağrı merkezimize ulaşabilme imkanı sağlanmıştır. Bu numaradan Çağrı merkezimize yapılan aramalarda Çağrı Merkezimiz sahadaki şebeke operasyon ekiplerimizi öncelikle bu adrese enerji verilmesi konusunda uyaracak ve ekiplerimiz alarma geçecektir. Söz konusu aboneliğe ait Fatma Açıkgöz'den sağlık raporu alınmış ve ilgili abonelik kaydında bulunan tüm kesme iş emirlerinin sağlık raporu gereği iptal edilmesi, kesilemez kodunun sistemimize girilmesi ve kesme iş emrinin bundan sonraki süreçte oluşturulmaması sağlanmıştır. Fatma Açıkgöz'ün elektriğinin kesilmemesi için gerekli işlemler yapılmıştır" dediler.

        SEDAŞ, solunum cihazı, diyaliz destek ünitesi gibi araçlara bağlı yaşayanların elektriğinin kesilmemesi için hastaların raporlarındaki bilgiyi bilişim sisteminde kayıt altına alarak bu müşterilerin elektriğinin kesilmemesini sağlıyor. Enerji kesintilerinde öncelikli olarak aksiyon alınması gerekliliğine göre atanan VIP puanların dikkate alınmasını sağlayan SEDAŞ, insan ve çözüm odaklı yaklaşım ile yaklaşık iki yıldır uyguladığı prosedürü titizlikle hayata geçiriyor ve yaşam ünitesine bağlı yaşam süren hastaların elektriği kesilmesin diye mücadele ediyor.

        (BV-İÇ)

        31.03.2017 17:31:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler