Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OMÜ'de 42. yıl coşkusu

        - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç:

        - "OMÜ ilk 5'te olmalı"

        (Fotoğraflı)

        Kenan Akyüz

        SAMSUN (İHA) - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) kuruluşunun 42. yıldönümü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katıldığı törenle kutlandı.

        OMÜ Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlik OMÜ Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen 42. yıl kutlama programıyla devam etti. OMÜ Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin son Başpehlivanı Recep Kara, kurum müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

        Bilgiç: "Kampüsümüz Birleşmiş Milletler'e dönmüş durumda"

        Göreve geldikten sonra yapılanları ve yapılacak olan projeleri anlatan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Diğer üniversitelere göre uluslararasılaşma konusunda bir adım önem geçmiş durumdayız. 102 ülkeden 2 bin 600 civarında uluslararası öğrenci üniversitemizde eğitim görmekte. Kampüsümüz Birleşmiş Milletler'e dönmüş durumda. Her renkten, her ırktan, her inançtan öğrencilerimiz var. Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısı toplam öğrenci sayısının yüzde 1,4'ü kadar. OMÜ'deki uluslararası öğrenci sayısı toplam öğrenci sayısı arasında yüzde 4,7 durumunda. Türkiye'deki toplam uluslararası öğrenci sayısı arasında bizim oranımız yüzde 3, 181 üniversite içerisinde yüzde 3 oranla üniversitemiz Türkiye ortalamasının 2 kat üzerinde" dedi.

        Başkan Yılmaz: "2001 yılında Atakum'da pazar yeri bile yoktu"

        OMÜ'nün ilk günden itibaren gelişim içerisinde olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "OMÜ'yü buraya kurulurken bu kadar büyük araziye üniversite kurulur mu ne gerek var diye söylenenler olmuştu. Ama bu gün itibariyle bunun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. 2001 yılında Atakum'da pazar yeri bile yoktu. Pazar alışverişini yapmak için insanlar şehre gidiyordu. Atakum o noktadan bu noktaya geldi. 2000 yılından bu yana Atakum yeni bir şehir oldu. Üniversitemiz bu noktada itici bir güç oldu. Rektörümüzün talepleri ve bizim de gayretimizle üniversitemize treni çıkartıyoruz" diye konuştu.

        Vali Şahin: "İkinci üniversite konusunu Cumhurbaşkanımıza ilettim"

        Lisans konusunda OMÜ'nün birçok sorunu aştığını söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Fakat yüksek lisans ve doktorayla ilgili bizim öğrenci sayımız çok sınırlı. Halbuki OMÜ'de binlerce yüksek lisans ve doktora öğrencisinin olması gerekiyor. Eğer biz bunu sağlayabilirsek ciddi anlamda mesafe kat etmiş oluruz. Özellikle KÜSİ dediğimiz kamu sanayi üniversite işbirliğini gündemimizden ayırmamız lazım. Kamu sanayi üniversite işbirliği konusu bizim sadece bizim şehrimize kattığımız bir katma değer değil. Bunu biraz daha ileriye taşımak ve ülke geneline yaymak hatta bölgesel bir güç olmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerinde ikinci bir üniversiteye şehrin kavuşması gerektiğini kendisine söylemiştim. Bu kapatılan üniversiteden bahsettim. Çok önemsedi. 'Hoca bulur muyuz' diye sordu bana. Ben de 2 binden fazla OMÜ'de hocamız var sorunumuz olmaz dedim" şeklinde konuştu.

        Bakan Kılıç: "OMÜ ilk 5'te olmak durumunda"

        Geçmiş dönemlerde öğrencileri ayrıştırmak için çaba sarf edenlerin olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz hep şunu söylüyoruz: Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Buraya farklı düşüncelerden farklı şehirlerden öğrenciler geliyor. Farklı düşüncelerde olacaklar farklı gelecek vizyonları olacak. Ama birlikte ve beraber olacakları çok önemli ortak noktaları var. OMÜ'ye geldiklerinde birincisi hepsi OMÜ'lü olacak. Bu ortak noktanın etrafında birleşecekler. Kendi şehirlerinden getirdikleri farklılıkları birbirleriyle paylaşacaklar. Ondan sonra bu farklılıklar etrafında ayrışmayacaklar, birleşecekler ve ülkemizin geleceğini kuracaklar. İnşallah nice yıl dönümlerinde beraber oluruz. Samsun ilklerin şehri. O zaman OMÜ'de ilk 5'te olmak durumundadır" ifadelerini kullandı.

        Açılış konuşmalarının ardından OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Bakan Kılıç'a hediye takdimi yaptı. Daha sonra konserle program sona erdi.

        (KA-SLH-Y)

        31.03.2017 18:37:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler