Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hani'de taziye evinin temelini kadınlar attı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Hani ilçesinde belediye tarafından yapılan taziye evinin temelini kadınlar attı.

        Hani Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı tarafından ilçede yapılması planlanan 5 projeden biri daha gerçekleşti. İlçeye bağlı Dereli Mahallesi'nde 1 dönümlük alan üzerinde yapılması planlanan taziye evi ve Kur'an kursunun temeli atıldı. Törene, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, Dereli Mahallesi Muhtarı Hikmet Topkaya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

        Temel atma töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan Yazıcı, "Dünyada hiçbir din yoktur ki bizim dinimiz kadar ilmi tahsil etmeyi, irfan öğrenmeyi, öğretmeyi emretsin. Batı medeniyetine baktığımız zaman görüyoruz ki, batı medeniyeti Hıristiyanlıkla mücadele ile kurulmuş bir medeniyet. Ama bizim dinimizde öyle bir şey yok. Bizim ayetlerimiz ve hadislerimiz sürekli ilmi tahsil etmeyi, irfan öğrenmeyi ve öğretmeyi emretmiştir. Bilindiği üzere Kur'an'ın ilk emri 'Oku'dur. Acemin acem olmayana, Arap'ın Arap olamayana bir üstünlüğü yoktur. İnsanlığın hepsi bir tarağın dişleri gibi birbirine eşittir. Sadece iki insan farklıdır bilen ile bilmeyen. Aynı zamanda Peygamberimizin hadisidir 'İlim Çin'de bile olsa gidin tahsil ediniz' diyor. Kadına ve erkeğe aynı anda farz kılınmıştır. Kadınında öğrenmesi çok önemli, erkeğinde öğrenmesi çok önemlidir. Belki diyorum kadınların öğrenmesi erkeklerin öğrenmesinden daha önemlidir. Çünkü geleceğin inşa edilmesinde kadınlarımız yavrularımızın ilk öğretmenleridir. Münevver kadınlarımız, münevver annelerimiz bizim medeniyetimizi, memleketimizi canlandıracaktır. Bu münevverliğin ilk adımı da Allah kelamının tahsilidir. Bu münasebetle kız Kur'an kursu ve taziye evinin ilçemizde tesisini çok önemli buluyorum. İslam dini Müslümanların, müminlerin sosyal birer insan olmasını istemiştir. Bu münasebetle cemaat halinde kılınan namazın derecesini artırmıştır. İslam dini bayramlarda ziyareti istemiştir. Hastalara ziyareti istemiştir. Cenazelerde acıların paylaşılmasını istemiştir. İşte bu hüzünlerinde paylaşılacağı yer taziye evlerimizdir. İnsanlarımız burada bir araya gelirler. Bu acı olay belki peşinden gelecek birçok iyi olaya da bu toplanma vesilesiyle sebep olur. Küskünler barışır, kırgınlıklar arada erir. Hiçbirimiz bu dünyanın üzerinde baki kalmayacağız. Hepimiz Allah'a döndürüleceğiz. Ama birlik ve beraberlik içinde bulunan milletler ancak geleceğe imza atabilecekler. Bu münasebetle tekrar ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Muhtarımıza, halkımıza, mahalle sakinlerine ve özelliklede kadınlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, tekrardan hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından taziye evi ve Kur'an kursunun temeli kadınlar tarafından atıldı. 2 katlı modern ve tam donanımlı olması planlanan binanın alt katı taziye evi, üst katı ise namazgah ve kız çocuklarına verilecek olan Kur-an kursu bölümlerinden oluşacak. Binanın 2 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

        (MP-AKK-Y)

        01.04.2017 10:36:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler