Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halk Arenası Yenimahalle'de

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediyesi, Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu, Halk TV programı olan 'Halk Arenası'na ev sahipliği yaptı.

        Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ve Avukat Murat Ergün'ün canlı yayın konuğu olduğu programa, Yenimahalle halkının ilgisi yoğun oldu. Salonu tamamen dolduran vatandaşlara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal, Erhan Aras ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan da eşlik etti.

        Dündar'dan Yaşar'a teşekkür

        Atatürkçü Düşünce Derneği iş birliğiyle gerçekleşen programda 16 Nisan'da yapılacak referandum masaya yatırıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Gazeteci Uğur Dündar, böylesine güzel bir kalabalıkla program yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Salonu dolduran bu güzel kalabalığa ve böyle bir etkinliğin olmasına öncülük yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve ADD Başkanı Tansel Çölaşan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Böylesine güzel bir kültür merkezinde böylesine güzel insanlarla program yapmaktan onur duyuyorum. Fethi Yaşar, her zaman demokrasi meydanlarında ve sesi kısılmak istenen herkese imkan sağlıyor" dedi.

        "Kuvvetler ayrılığı yoksa anayasa sahtedir, demokrasi yoktur"

        Programda İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 16'ıncı maddesine değinen Erdoğdu, "Bu bir başkan anayasasıdır. Bunu sakın Başkanlık sistemi sanmayın, dünyadaki başkanlık sistemiyle hiçbir ilgisi yok. Buna Türk tipi diyorlar. Türklük böyle bir sistemle aşağılanamaz. İnsan Hakları evrensel beyannamesi var ve 16'ıncı maddesi aynen şunu söylüyor; eğer bir ülkede kuvvetler ayrılığı yoksa anayasa yoktur. Kuvvetler ayrılığı yoksa anayasa sahtedir, demokrasi yoktur. Milli iradenin 3 kuvveti vardır; yasama, yürütme ve yargı. Bu üç kuvvet ayrı ise anayasa vardır. Anayasanın amacı bu üç kuvveti ayırmaktır. Birleşince monarşi yani tek adamlık oluyor" değerlendirmesini yaptı.

        "Böyle bir sistem adı yok. Bu tipsiz bir başkanlık sistemidir"

        Anayasa değişikliği konusuna değinen Bozkurt da, "Referandum öncesi bir anayasa değişikliği konuşuluyor. Tabi ki bu bir anayasa değişikliği önerisi değildir. Bir referanduma falan da gitmiyoruz. Bunu anayasa metninin milletvekilleri okumadan onayladılar. Böyle bir metin kabul edilemez. Böyle bir metin Mustafa Kemal'in ülkesine yakışmaz" diye konuştu.

        Ergün de "Fırat Kalkanı Harekatı Süleyman Şah Türbesinin kaçırıldığı gün bitti. Fırat Kalkanı gidecek yer kalınmayınca, etrafımız çevrilince bitti. Bunlar da milletin hayrına bir şey var mı? 16 Nisan'da referanduma gideceğiz, Türk tipi başkanlık diyorlar, sisteme verdikleri isim bu. Böyle bir şey yok. Böyle bir sistem adı yok. Bu tipsiz bir başkanlık sistemidir" yorumunu yaptı.

        Program sonunda coşkulu kalabalığa konuklarıyla birlikte el sallayan Başkan Yaşar, Uğur Dündar'a Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) kursiyerlerinin el emeği göz nuru seramik hediye etti.

        (SLCK-BT-Y)

        01.04.2017 10:37:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler