Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler zeytin fidelerini toprakla buluşturdu

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'de, 'Zeytin Hayattır' sloganıyla geliştirilen proje kapsamında minikler, zeytin fidelerini toprakla buluşturdu.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe Kaymakamlığı, Güzelbahçe Belediyesinin desteğiyle Özel Kent Koleji öğrencileri, 'Zeytin Hayattır' sloganı kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Zeytin dikim törenine, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kılözü, Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Serpil Keskin, Kent Koleji Kurucusu Hızır Murtezaoğlu, eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan ile kolej öğrencileri ve proje paydaşı olan Mustafa Saadet Alanyalı İlkokulunun öğrencileri katıldı. Bin yıl sonra zeytin vermeye devam edecek fideleri toprakla buluşturan öğrenciler, her fideye bir arkadaşının ismini verdi. Sınıf öğretmenleri Nuran Yeleğen ve İcla Sayıta da, öğrencilerle etkinliğe katılarak, üretim ve sofralık zeytin aşamalarını göreceklerini söyledi. Projenin devam edeceğini belirten Nuran Yeleğen, "Öğrenciler proje dahilinde Türkiye'nin zeytinyağı üretiminde dünyadaki yerini de araştırıp çalışmaya devam edecekler" dedi.

        (HG-Y)

        01.04.2017 12:51:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler