Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bedri Ayseli'den Maltepe'de Sıra Gecesi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe'de düzenlenen Sıra Gecesi'nde sahne alan Türk halk müziği sanatçısı Bedri Ayseli'ye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

        Maltepe Belediyesi, Türk halk müziği sanatçısı Bedri Ayseli'nin sahne aldığı Sıra Gecesi'ne ev sahipliği yaptı. Anadolu'nun geleneksel kültürleri arasında yer alan Sıra Gecesi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleşti. Dünyanın birçok şehrinde sahne alan Bedri Ayseli'nin programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

        Pek çok Diyarbakır türküsünü derleyen ve Diyarbakır türkülerinin tanınmasında büyük çabaları bulunan Bedri Ayseli, türkülerin bu coğrafyadaki insanların yaşadıklarını anlatan özü olduğunu söyledi. Kendisinin de aslen Diyarbakırlı olduğunu belirten Ayseli, köklü bir tarihi geçmişi olan Diyarbakır'ın surlarının sekiz bin yıllık geçmişe uzandığını ve UNESCO tarafından 2015 yılında "Dünya Mirası" olarak tescil edildiğini kaydetti. Diyarbakır'da aralarında Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmed Arif, Celal Güzelses'in de bulunduğu pek çok sanatçı ve düşünce adamının yetiştiğine dikkat çeken Ayseli, bu isimleri saygıyla andı.

        Bedri Ayseli, programda derlediği türkülerden ve günümüzün sevilen eserlerinden örnekler seslendirdi. Ayseli, Diyarbakır'ın Eyvan Geceleri'nde, Mardin'in kına gecelerinde, Urfa Sıra Geceleri'nde ve Elazığ'ın Subaşı Geceleri'nde seslendirilen türkü, gazel, uzun hava ve şiirlerden örnekler sundu. Dinleyiciler Bedri Ayseli'nin seslendirdiği türkülere kimi zaman eşlik etti. Dinleyiciler Ayseli'nin coşkulu türkülerine de halay çekerek eşlik ettiler. Ayseli, güçlü yorumu ve sahne performansıyla unutulmaz bir akşam yaşattı.

        (HB-Y)

        01.04.2017 13:09:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler