Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emekli astsubaylara sağlıklı beslenme eğitimi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Diyetisyen Elif Çakırca Avcu, Emekli Astsubaylar Derneği Bornova Şubesinde sağlıklı beslenmeyi anlatarak, "Dünya Sağlık Örgütünün son verilerine göre yanlış beslenme ve şişmanlığın açlıktan daha fazla ölümlere neden oluyor" dedi.

        Emekli Astsubaylar Derneği Bornova Şubesinde bir konferans veren Diyetisyen Elif Çakırca Avcu, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. Derneğin Bornova'daki lokalinde sağlıklı beslenme hakkında bilgi veren ve soruları yanıtlayan Avcu, "Tüm dünyaya baktığımızda sağlık açısından iki ciddi tehlikeyle karşılaşıyoruz. Bir yanda açlık ve açlıktan ölen insanlar, diğer yanda ise obezite yani aşırı şişmanlığın neden olduğu hastalıklar yüzünden ölen insanlar. Dünya Sağlık Örgütünün son verilerine göre yanlış beslenme ve şişmanlığın açlıktan daha fazla ölümlere neden olduğunu açıkladı. Beslenme sadece açlık duygusunu bastırmak, canının isteğini yemek içmek veya karın doyurmak demek değildir. Kesinlikle bilinçli yapılması gereken bir eylemdir. Bunun için de sağlıklı beslenme eğitim projelerinin daha sık yapılması gerekmektedir" dedi.

        "Doymuş yağ içeriği yüksek besinlerin alımı kısıtlanmalıdır"

        Bilinçsiz beslenme birçok hastalığın temelini oluşturduğunu anlatan Özel Ata Sağlık Hastanesinde görevli Diyetisyen Elif Çakırca Avcu, "Hipertansiyon, diyabet, kalp damar hastalıkları, hiperlipidemi, karaciğer yağlanması,depresyon bunların başında gelmektedir. Kilo vermek için sağlığınızdan olmayın. Gazete diyetleri, medyanın abarttığı diyetlerden uzak durun. Diyet kişiye göre özeldir ve mutlaka bir uzman ekip tarafından değerlendirilip hazırlanmalıdır. Eğer ihtiyacınız varsa kilo vermek için diyet yapın, onun için sağlıklı beslenmeyi hedef haline getirirseniz daha kolay olacaktır. Özellikle yoğun bir çalışma hayatından sonra emekli olarak rahat bir yaşama kavuşan bireylerimizde genellikle öğün atlama, yemekleri tek öğünde fazla miktarda tüketme, uyku düzeni bozukluğuna bağlı öğün düzenlerinde bozulmalar sağlıksız atıştırmaların fazla olması, dışarıda yemek tüketimi , alkol tüketiminin artması ve hareketsiz bir yaşam da en sık karşılaşılan problemlerdendir. Emeklilik dönemi yaşla beraber bazı sağlık problemlerini de beraberinde getirmekte. O yüzden bu dönemde sağlıklı beslenmeyi ve orta tempolu yürüyüşler yapmalarını tavsiye ediyoruz. Özellikle aşırı şeker ve tuz tüketimi mümkün olduğunca en aza indirilmeli, doymuş yağ içeriği yüksek besinlerin alımı kısıtlanmalıdır" diye konuştu.

        (HG-Y)

        01.04.2017 15:50:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler