Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TTK 27. Dönem TİS'te 49 madde üzerinde anlaşma sağlandı

        (Fotoğraflı)

        Sertaç Özdemir

        ZONGULDAK (İHA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) arasında süren 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ikinci oturumu Ankara'da Kamu-İş Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

        İkinci oturuma GMİS Genel Merkez Yönetim Kurulu, GMİS'e bağlı Karadon, Kozlu, Armutçuk, Üzülmez, Amasra, Merkez Servisleri Şubelerinin Başkanları, GMİS'in ve TTK'nın TİS Komisyonu üyeleri ile Kamu-İŞ Uzmanları katıldı. 15 Mart 2017 tarihinde yapılan ve 1 maddenin kabul edildiği açılış oturumunun ardından ikincisi gerçekleştirilen müzakerelerde 48 madde üzerinde anlaşmaya varıldı. Böylece anlaşma sağlanan madde sayısı 49 oldu. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan yaklaşık 8 bin işçiyi ilgilendiren ve 2017 ile 2018 yıllarını kapsayacak 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 84 asıl, 2 geçici maddeden oluşuyor. TTK 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin üçüncü oturumu 18 Nisan 2017 tarihinde Ankara'da yapılacak.

        (SÖ-SÖ-Y)

        01.04.2017 18:25:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler