Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz şehitler parkı açıldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Uçmaz

        ÇANAKKALE (İHA) - Lapseki belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz şehitler parkı törenle açıldı.

        Açılış törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, protokol ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Turan, "15 Temmuz, bu milletin yeniden dirildiği, kendini bulduğu bir gündür. 15 Temmuz da Çanakkale de tarihinden aldığı güçle destansı direnişin en ön saflarında yer aldı. 15 Temmuz'un hatırasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara bu güzel mirası anlatmak boynumuzun borcudur. Dün bir hukuki fecaatla karşı karşıya kaldık. FETÖ ile ilişkili militan gazeteciler tahliye edildi. Bunlar gazetecilik maskesiyle darbe yapmaya kalkışan bir örgütün militanları. Bunları masum göstermeye hiç kimsenin gücü yetmez. FETÖ ile mücadelemizi bu tür çıkışlarla durdurmaya çalışanlar asla başarılarına ulaşamazlar. FETÖ'ye bulaşmış herkes ama herkes bu millete bu suçun cezasını ödeyecek. Aksi durumda şehitlerimize ve gazilerimize karşı vatan borcumuzu yerine getirmemiş oluruz" ifadelerini kullandı.

        Kurda merhametin kuzuya zulüm olacağını söyleyen Turan, "FETÖ ile mücadelemiz asla bitmeyecek. Millet olarak bu teröristlere öyle bir ders vermeliyiz ki, bir daha hiç kimse darbe yapmayı aklından bile geçiremeyecek. 15 Temmuz bizim için çok özel bir tarih. Bundan 102 yıl önce nasıl karşı ki dağlar da atalarımız 18 mart destanını yazmışsa o gün nasıl şehit olmuş gazi olmuşsa bugün bu yüzyılın 18 Mart'ı 15 Temmuz olmuştur. Mustafa Kemal'in emrinde ki Yahya Çavuşlar, Seyit Çavuşlar nasıl ki destan yazmışsa bugün Ömer Halisdemir'ler destan yazmıştır. Unutmayın, kurda merhamet kuzuya zulümdür. Bizler kurda merhamet etmeyeceğiz. Kuzunun hakkının kurttan sonuna kadar soracağız. Darbeyi, darbeciliği, terörü tarihe gömeceğiz. Yeni baştan bir Türkiye inşa edeceğiz. 16 Nisan'da vereceğimiz 'evet' oylarıyla da bu yeni Türkiye'nin kapısını aralayacağız" dedi.

        Turan ayrıca Lapseki Belediyesi'nin bu örnek davranışının da Türkiye'deki bütün belediyelere ve kurumlara örnek olması gerektiğini belirtti.

        (GD)

        01.04.2017 20:23:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler