Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOSKEM deniz sezonunu 17 Haziran'da açacak

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan KOSKEM, yaz deniz sezonu için çalışmalara başladı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi(KOSKEM), 2017 yılı deniz sezonu can kurtaranlık projesi için ilk toplantısını yaptı. Toplantıya İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, kurum, Gönüllü İtfaiyeci ve STK temsilcileri katıldı. Kocaeli İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, 2005 yılından bu yana sahillerde gönüllülerle yapılan cankurtaranlık projesinin Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğini sürdürdüğünü söyledi. Başkan Kara, cankurtaranlık projesine bu sezonda zamanlarını ayırarak insan hayatını kurtarmak için katılacak olan gönüllülere teşekkür etti. 17 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak yeni sezon, 17 Eylül 2017 Pazar günü saat 18.00'de sona erecek. Sezon boyunca İzmit Körfezi'nde Karamürsel Altınkemer, Darıca Bayramoğlu halk plajları ile Kandıra'da Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kerpe, Kumcağız ve Cebeci halk plajları dahil olmak üzere 8 sahil bölgesinde haftanın yedi günü cankurtaranlık hizmeti verilecek. Sezonda görev alacak cankurtaranlar ilk olarak hazırlıklara havuz çalışmalarıyla başlayacak. Cankurtaranlar boğulma vakalarında iyi performans sergilemeleri için sıkı eğitimden geçirilecek. Cankurtaranlar İzmit, Gebze ve Gölcük'te bulunan yüzme havuzlarında kondisyon ve kurtarma tekniklerini öğrenecek, eğitim sonunda gönüllüler cankurtaran belgelerini alacaklar. Cankurtaran eğitimlerinin sonunda tüm katılımcılarla birlikte ortak kurtarma tatbikatı yapılacak.

        (İG-RFK-Y)

        02.04.2017 12:56:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler