Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Gümrükçüoğlu referandum öncesinde durmak bilmiyor

        - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu:

        - "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ihtiyacımız var"

        - "16 Nisan'da devletimizin bekasını oylayacağız"

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un her köşesini karış karış gezerek hemşehrilerine cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatıp, 16 Nisan'daki referandum için destek istiyor.

        Referandum çalışmalarına anayasa değişikliklerinin TBMM'de görüşülmeye başlandığı günlerde start veren Gümrükçüoğlu, bu sürede onlarca ilçe ve yüzlerce mahalle ziyaretinde bulundu. Gündüzleri gerçekleştirdiği referandum çalışmalarına geceleri ev ziyaretleri ile devam eden Başkan Gümrükçüoğlu, vatandaşların cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üzerine tüm sorularına da ayrıntılı yanıtlar verdi. Son iki günde Ortahisar, Akçaabat, Çarşıbaşı ve Düzköy ilçelerinde referandum çalışmalarını sürdüren Gümrükçüoğlu, "Şimdi neden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ihtiyacımız var? İşte dünyanın boğmak istediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik ve beraberliğini, bu vatanın ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü hükümet etme sistemini değiştirerek koruyabilir, bu kirli planların altından ancak güçlü bir iktidarla kalkılabilinir. Bunu temin etmenin seçimidir 16 Nisan. 1946'da çok partili demokrasiye adım atıldı. 1960 ihtilal oldu. Rahmetli Adnan Menderes ve iki bakanı idam edildi. 1960'da demokrasinin işleyişi bir ihtilalle durduruldu. Benim yaşım 60'a girdi çok iyi hatırlıyorum, 1971'de tekrar bir muhtıra ile hükümet indirildi. Yani hükümet etme sistemi işlemedi. 1980'de yine ihtilalle demokrasi ortadan kaldırıldı. Ondan sonra post-modern darbe dönemleri başladı. Çevik Bir isimli general Sincan'da tankları yürüterek 'demokrasiye balans ayarı verdik' deyip milleti alaya aldı. 28 Şubatlar yaşandı, yargı vesayeti başladı, partiler kapatıldı. Yani mevcut sistem işlemedi, işlemiyor. Bunun son örneğini 2015'teki genel seçimde yaşadık. Yüzde 41 oy aldık, tek başına iktidar olmadık. Koalisyon kurulabildi mi? Kurulsa yürüyecek miydi? Allah'a şükür ondan sonra 1 Kasım seçimlerinde millet tekrar tek başına iktidarı tevdi etti. Tüm yaşanan bu olumsuzluklar kime zarar verdi? Devletimize ve milletimize. İşte bunları topyekün ortadan kaldırmak için, şer odaklarının boğmak istediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni en güçlü şekilde ayakta tutmak ve büyütmek için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi şarttır" dedi.

        "16 Nisan'da devletimizin bekasını oylayacağız"

        Başkan Gümrükçüoğlu, "Devletimizin rejimi bellidir. Türkiye Devleti, cumhuriyettir. Anayasanın ilk 4 maddesi bellidir. Cumhuriyetimiz bellidir. Rejim ile ilgili asla bir değişiklik yapılmamaktadır. Değiştirilecek olan hükümet etme sistemidir. Bu sayede tarihten beri gelen vesayeti, dayatmayı, hükümetleri kuramamayı, parlamentoyu çalıştırmamayı ortadan kaldırmış olacağız. Bunun için 16 Nisan devletimizin bekasının oylanacağı gündür" diye konuştu.

        (EK-Y)

        02.04.2017 12:56:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler