Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekkeköy Gençlik Merkezi açılış için gün sayıyor

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi açılış için gün sayıyor.

        Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, tüm çalışmaları tamamlanan ve açılış için gün sayan Tekkeköy Gençlik Merkezini gezerek incelemelerde bulundu. Gençlik Merkezinde, Tekkeköylü gençleri spor, kültür, sanat ve eğitim hizmetleriyle buluşturmanın yanında gençlerin her türlü sosyal ve kültürel aktivitelerini gerçekleştirecekleri, boş vakitlerini değerlendireceklerini dile getiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Belediyemiz tarafından arsa tahsisi yapılan arazi üzerine geçtiğimiz aylarda Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yapımına başlanan Tekkeköy Gençlik Merkezimizin inşaat çalışmaları ve tefrişatı tamamlandı. Üç kattan oluşan, tüm inşaat çalışmaları ile mobilya, araç gereç ve tüm ekipmanları tamamlanan binanın açılışının yapılacağı günü vatandaşlarımız, gençlerimiz ve bizler heyecanla bekliyoruz. Üç katlı olarak inşa edilen ve gençlerin boş zamanlarını farklı aktivitelerle değerlendirebileceği modern bir yapıya sahip olan merkezde; bilgisayar odası, seminer salonu, müzik odası, okuma salonu, el sanatları odası, kütüphane, sosyal aktivite odası, sergi salonu, çok amaçlı salon, derslik ve kütüphane ile kafeterya yer alacak. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bu tür sosyal ve kültürel aktivite merkezleri her zaman çok büyük önem taşımaktadır" dedi.

        "Gençler boş vakitlerini spor, kültür, sanat ve eğitim ile dolu dolu değerlendirecekler"

        Tekkeköy Gençlik Merkezi inşaatının konum itibarıyla nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ve ulaşım imkanlarının her an sağlandığı ilçe merkezinde vücut bulduğunu söyleyen Başkan Togar, "Aydınlık yarınların asıl sahibi gençlerimizi çağın her türlü bilgi birikimi ile donatırken onların boş vakitlerini değerlendirecekleri mekanları da inşa etmeye gayret ediyoruz. Bizlerin ve bakanlıklarımızın yaptığı ve yapacağı bu ve bu gibi tesisler gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve boş vakitlerini farklı aktivitelerle değerlendirirken birçok kazanım da elde etmesini sağlamaktadır. Bu anlamda yapılan gençlik merkezleri büyük bir görevi yerine getiriyor. Gençlik Merkezimizin açılışı yapılıp gençler ile buluştuğunda ilçemizde yeni nesiller açısından çok önemli ve faydalı bir yatırım daha hizmete girmiş olacak" diye konuştu.

        "Bünyesinde sineması olan Samsun'daki tek Gençlik Merkezi"

        Samsun'daki Gençlik Merkezleri arasında içerisinde sineması olan tek Gençlik Merkezinin Tekkeköy Gençlik Merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Togar, "Gençlik merkezimizin bir özelliği de içerisinde yaklaşık yüz kişi kapasiteli küçük bir cep sinemasının bulunması. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre Gençlik merkezimiz Samsun'da sineması olan tek merkez konumunda. Öğrencilerimiz ve gençlerimiz burada birçok sinema filmini izleme fırsatı bulacak. Ayrıca hayatında hiç sinemaya gitmemiş öğrencilerimiz ve gençlerimizde sinemayla buluşmuş, sinemayla tanışmış olacak" şeklinde konuştu.

        Başkan Togar'dan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a teşekkür

        Başkan Togar, "Ülkemizi ve Samsun'umuzu spor tesisleri ve gençlik merkezleri ile donattığı gibi ilçemizi de donatan, her konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanım Sayın Akif Çağatay Kılıç'a şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

        (KA-SLH-Y)

        02.04.2017 13:41:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler