Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Şavşat ilçesinde yapımı tamamlanan 55 yataklı Şavşat Devlet Hastanesi törenle hizmete açıldı.

        Vali Kemal Cirit, ilçenin Efkar Tepesi mevkisinde 25 bin 99 metrekare alanda, 5 milyon 661 bin liraya yapılan beş katlı hastanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, il ve ilçelerin sorunlarını çözme noktasında vatandaşın hissiyatını dikkate alarak hareket ettiklerini söyledi.

        Artvin'de eğitim, turizm ve sağlık alanındaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Cirit, "Herkese, 'eğer ülkemizde bir cennet görmek istiyorsanız Artvin'e, Artvin'de bir cennet görmek istiyorsanız ise Şavşat'a gelin' diyoruz. Geleceğini eğitim ve turizmde arayan Şavşat'ta turizm yatırımlarına öncelik tanıdık" dedi.

        Cirit, yaptıkları tanıtım faaliyetlerinde Şavşat'ın özgün kültürünü öne çıkarmaya çalıştıklarını vurguladı.

        Vali Cirit, Şavşat Devlet Hastanesi'nin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün yeni binası ile Engelsiz Yaşam Merkezi de hizmete açıldı. Bu hizmetlerin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Buradaki yatırımlarımızı başarıyla sonuçlandırmış olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

        AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Şavşat'ta doğup büyüdüğünü anımsatarak, "İlçemde böyle bir hastanenin açılışına tanıklık etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Rabbim hastanemizi Şavşat'ımıza, milletimize hayırlı kılsın" dedi.

        Sağlığın çok önemli olduğunu ve bu alandaki tüm sorunların çözülmesi gerektiğine işaret eden Kışla, şöyle devam etti:

        "Artvin'de hastanemizin biri tamamlandı. Eski hastane ise yaklaşık 6 milyon liraya onarılıyor. Artvin'de kapasitemiz iki katına çıkacak. İnşallah yakında Hopa'da da hastanemizi açacağız. Onun da geçici teslimi yapıldı. Arhavi hastanemiz sırada. Önümüzde ki günlerde Borçka Devlet Hastanesi'nin temelini atacağız. Ayın 15'i itibariyle de Murgul hastanemizin ihale süreci başlıyor. Artvin'de ayrıca diş hastanesi yapacağız. Bu hizmetlerin Artvin'e gelmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Sağlıkta ki sorunları çözüyoruz."

        Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ekrem Yeşildağ ise Artvin'in 1995-2002 yılları arasında 4 milyon lira sağlık yatırımı aldığını belirterek, "Şehrimiz, son 12 yılda sağlık alanında inşaat, onarım, tıbbı cihaz ve medikal yatırımlarla 100 milyon liranın üzerinde yatırım aldı" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Cirit, Kışla ve protokol üyeleri kurdele keserek hastanenin açılışını gerçekleştirdi. Cirit ve beraberindekiler, tedavi gören hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

        Törene, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler