Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlkadımlı gençler değerlerini tanıyor

        - İlkadım'da gençler, Milli Mücadele'nin kadın kahramanı Dağköylü Fatma Çavuş'u unutmadı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - İlkadım Belediyesi "Gençler Değerleriyle Buluşuyor" projesi kapsamında liseli gençler, Dağköylü Fatma Çavuş'un kabrini ziyaret ederek, adına yapılan külliyede Milli Mücadele'nin kadın kahramanını yakından tanıma imkanı buldu.

        İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi işbirliği ile başlatılan "Gençler Değerleriyle Buluşuyor" projesi kapsamında çeşitli okullardan bir araya gelen liseli öğrenciler, Milli Mücadele kahramanı 19 Mayıs ilçesi Dağköylü Fatma Çavuş'un kabrini ziyaret etti.

        Gençleri değerleriyle buluşturan proje

        Hayata geçirilen "Gençler Değerleriyle Buluşuyor" projesi kapsamında Samsun'un hukuk, bilim, siyaset, sanat ve spor camiası ve milli kahramanlarının yaşamı, mücadelesi, azmi ve başarıları, gençlere anlatılıyor. Projenin ilk etabında sırtı yere gelmeyen Milli Güreşçi Dünya Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu'nun Kavak ilçesi Emirli Mahallesi'ndeki baba ocağı ve milli güreşçi adına yapılan müze ziyaret edilmişti. Projenin ikinci etabındaki ziyaret ise, Samsun'da faaliyet gösteren medikal ve tıbbi aletler üretimi yapan fabrikalara yapılmıştı

        Dağköylü Fatma Çavuş'un kabrine ziyaret

        İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyinin sürdürmekte olduğu "Gençler Değerleriyle Buluşuyor" projesinin üçüncü etabı Kurtuluş Savaşı yıllarında Rum çetelere karşı çetin mücadele veren ve 1963 yılına kadar yaşayan Samsun'un yetiştirdiği önemli şahsiyet Fatma Çavuş'un Ondokuz Mayıs ilçesinin Dağköyüne gerçekleştirildi.

        Kur'an okundu, dualar yapıldı

        İlk ziyaret Fatma Çavuşun kabrine yapıldı. Burada Fatma Çavuş'un kabri başında Kur'an- Kerim okunarak dualar yapıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duaların Fatma Çavuş adına inşa edilen külliyede, araştırmacı yazar Ahmet Seven bir sunum yaptı.

        Fatma Çavuş'u Nene Hatun'a benzetti

        Seven yaptığı sunumda, Dağköylü Fatma Çavuş'u adını tarihe yazdıran Milli Mücadele'nin cesur kadın kahramanlarından Erzurumlu Nene Hatun'a benzetti. Milli Mücadele yıllarında çetelere karşı yaptığı kahramanca mücadelesinin çevresindeki kadınlara örnek olduğunu söyleyen Seven, Dağköylü Fatma Çavuş'un etrafına topladığı kadınlara "Eğer vatan için öleceksek, ağlaşarak değil, vuruşarak öleceğiz" diyerek, birçok kadına vatan için şahadet şuuru aşıladığını ifade etti. Sunumun ardından Samsunlu yazar Ahmet Seven tarafından kaleme alınan Fatma Çavuş'un hayatını, savaş yıllarındaki mücadelesini anlatan kitap belediyenin hediyesi olarak dağıtıldı.

        Kızılırmak Deltası gezildi

        Program daha sonra, İlkadım Kent Konseyi Çevre Çalışma Gurubu Başkanı Ömer Faruk Sönmez'in rehberliğinde Kızılırmak Deltası gezildi. Flora ve faunasıyla ülkemizin eko-turizm alanında en ilginç köşelerinden biri Kızılırmak Deltası Sulak Alanı, Yılkı Atları, Su papatyaları, Leylekleri, çeşitli kuşları, Mandaları, yaban hayatı yakından takip edildi.

        Öğrencilerden Başkan Tok'a teşekkür

        Günü dolu dolu geçiren öğrenciler İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti.

        Gezi programına; İlkadım Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Faruk Sönmez, Araştırmacı Yazar Ahmet Seven, İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Kurt, İlkadım Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Fatma Pak ve Çalışma Grubu Üyeleri, İlkadım Belediyesi Dış İlişkiler Müdür Vekili Kemal Şen, Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Rehber Öğretmen Ahmet Naim Ateş ve öğrencileri,Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Televizyon Bölümü Öğretmenleri Remziye Gür ve Hilal Şimşek ve öğrencileri, Namık Kemal Anadolu Lisesinden Öğretmeni Cemil Yüksel ve öğrencileri,İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesinden Müdür Yardımcısı Ayşe Öztürk ve öğrencileri, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Liseden Öğretmen Rıfat Yenen ve öğrencileri ve Samsun Anadolu ve Emine Ahmet Yeni Kız İmam Hatip Liselerinden seçilmiş öğrenciler katıldı.

        (KA-SLH)

        02.04.2017 17:28:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler