Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milletvekili Kaya ve Başkan Soylu'dan referandum turu

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, referandum çalışmaları kapsamında Özdere'de vatandaşlarla bir araya gelerek, 'Evet' oyu istedi.

        Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili 16 Nisan tarihinde gerçekleşecek referandum için çalışmalar yürüten Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Özdere'de vatandaşlarla buluştu. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın da katıldığı referandum çalışmasında vatandaşlara referandumda neden 'Evet' tercihinin yapılması gerektiği anlatıldı. Hafta sonu gerçekleşen Özdere'de ki referandum çalışmasında ilk durak Çukuraltı Mahallesi oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya burada yaptığı konuşmada, yeni sistem ile siyasi krizlerin ortadan kalkacağını ve Türkiye'nin kazanacağını ifade etti. Başkan Soylu da, anayasanın 15 maddesinde yapılacak değişikliğe karşı çıkanların Türkiye'nin yükselişini engellemek isteyenler olduğunu, bu nedenle vatanını, milletini seven herkesin referandumda evet demesi gerektiğini dile getirdi.

        AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile Çukuraltı Mahallesindeki referandum çalışmasının ardından Cumhuriyet Mahallesinde vatandaşlarla buluşan Başkan Soylu, anayasanın 18 maddesinde yapılacak değişiklikleri madde madde vatandaşlara anlattı. Rejim değişikliği söylemlerinin doğru olmadığını ifade eden Başkan Soylu, "Türkiye'nin rejimi belli. Kimse yalanlarla vatandaşımızı kandırmasın. Yapılmak istenen sistem değişikliği. Anayasa'da ki bazı maddelerde yapılacak değişiklik ile Türkiye kazanacak. Geleceğimiz için, yarınlarımız için 16 Nisan'da herkesin evet demesi gerekiyor" dedi.

        (HG-Y)

        03.04.2017 09:59:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler