Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Menevşe: "Organize Tarım Bölgesi'ne yoğun talep var"

        ADANA (İHA) - Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, kurulması yönünde başvurusu tamamlanan Organize Tarım Bölgesi'nin beklenenin çok üzerinde ilgi gördüğünü belirterek, "Karataş'ın Bebeli Mahalesi'nde belirlenen 3 bin 200 dönümlük alanda kurulması kararlaştırılan proje için ilk etapta yatırımcılardan 2 bin 800 dönümlük talep geldi. Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan bu projeye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın sunacağı destek ve teşviklerle birlikte ek alana bile ihtiyaç duyulacağını tahmin ediyoruz" dedi.

        ATO'nun Mart ayı olağan Meclis toplantısı, Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, kuruluş çalışmaları tamamlanan Organize Tarım Bölgesi'nin beklenenin de üzerinde ilgi gördüğünü belirterek, "Adana olarak Türkiye'de ilk olan bir projeye önderlik etmekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.

        Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Daha önce Karataş Tabaklar bölgesinde kurulması planlanan Organize Tarım Bölgesi için Sayın Valimizin talimatı ile alternatif yer seçimi çalışmasını yaptık ve Karataş'ın Bebeli Mahallesi'ndeki alanda karar kıldık. Sayın Valimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz ve teknik arkadaşlarla birlikte Bebeli'de incelemeler yaptık. Aldığımız olumlu izlenimler neticesinde Bebeli'de bulunan Hazine'ye ait 3 bin 200 dönüm büyüklüğündeki arazide Sayın valimizin oluru ile Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgemizi kurmak üzere resmi başvurumuzu yaptık. Dosyamızı ve projemizi hazırladıktan sonra Sayın Valimizin havalesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teslim ettik. Müdürlük ve Bakanlık incelemesi neticesinde inşallah kuruluş onay ve kararını alacağız. Bu süreçte bölgeyle ilgilenenlerden de niyet beyanlarını aldık. Şu an itibariyle 50'den fazla başvurumuz ve 2 bin 800 dönümü geçen arsa talebimiz mevcut. Bu da gösteriyor ki doğru bir yoldayız. Bakanlık onayını takiben mütevelli heyetimizi kurup, hemen imar ve tahsisat işlerine başlayacağız. Bu olumlu gelişmeler, arazinin kısa zamanda dolacağını şimdiden ortaya koydu. Projenin hayata geçmesiyle, Adana ve Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu, katma değeri yüksek tarım ürünlerinin üretim ve ihracatına önemli katkı sunacağımızı düşünüyorum."

        ATO Başkanı Menevşe, yaklaşık 25 bin üyeye kaliteli hizmet vermek, üretimlerinin uluslararası pazarlara taşınması yönünde önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Türkiye'nin sadece birkaç büyük Odası'nda sunulan, e-belge sistemine geçiş yapıldığını belirten Menevşe, "Bu sistemle üyelerimiz; Oda Sicil Kayıt Sureti, Faaliyet Belgesi, Firma Ortakları Belgesi ve İhale Durum Belgelerini Odamıza gelmeden, bilgisayarlarından elektronik imzalı olarak almaya başladı. 5-6 dakika içinde bu belgeler e-imzalı olarak, e-posta adresinize geliyor ve bu belgeleri çıktı alarak kullanabiliyorsunuz. Bu müjdeli haberi ilk kez siz Meclis üyelerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bazı Odalarda da elektronik ortamda talep alınıyor ancak belgeler posta ile gönderiliyor. Bizim Odamız'da ise tamamen elektronik olarak ve birkaç dakika içinde bu hizmet üyemize sunuluyor" dedi.

        (ELF-Y)

        03.04.2017 10:01:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler