Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Pekdaş'tan Kadifekalelilere müjde

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in tarihi semtlerinden Kadifekale'de yaşayan Tan Ailesinin evine konuk olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 1. Kadriye Mahallesinde inşa edilecek olan, içinde düğün ve nikah salonunun da bulunduğu kapalı pazar yerinin temelini çok yakında atacaklarının müjdesini verdi.

        Ev ziyaretlerini ara vermeden sürdüren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, son olarak İzmir'in tarihi semtlerinden Kadifekale'de halkla buluştu. Geçimlerini midye yaparak sağlayan Halil Dal'ın kız kardeşi Gülşen Tan'ın evine konuk olan Başkan Pekdaş, burada mahalle sakini kadınlarla bir araya geldi. Başkan Pekdaş'ın mahallerine geldiğini duyan kadınlar Tan Ailesinin evine adeta akın etti. Mahalleli kadınların istek ve önerilerini dinleyen Başkan Pekdaş, yapılan hizmetler hakkında bilgi de verdi. Kadifekale ve çevresinin İzmir'in ilk yerleşim yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Pekdaş, geçmişten gelen ve halen devam eden altyapı sorunlarının oluşturduğu olumsuzlukları çözmek için atılan adımları anlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kadifekale ve çevresi için başlattığı kentsel dönüşümün kısa zamanda başarılı sonuç verdiğini kaydeden Pekdaş, buna ek olarak yeni kent planlamalarıyla bölgenin dönüşümünün hızlanacağını söyledi.

        Keyifli geçen ziyarette mahalleli kadınlar da taleplerini aktarma şansı buldu. Semtlerinde nikahların kıyılacağı bir nikah salonu olmadığından yakınan ve nikahlar için en yakında olan Konak Belediyesinin Eşrefpaşa Evlendirme Dairesine gitmek zorunda kaldıklarını anlatan kadınlara müjdeli haber Başkan Pekdaş'tan geldi. Pekdaş, 1. Kadriye Mahallesinde temelini atacakları kapalı pazar yerinin içinde bir nikah ve düğün salonunun da olacağını söyledi. Proje çalışmalarında sona yaklaşılan tesisin temelini bu yıl içinde atmayı planladıklarını dile getiren Pekdaş, "Kamulaştırmalar bitip, proje tamamlandıktan sonra hızla çalışmalara başlayacağız" dedi.

        Kadifekale'deki ziyarette dile getirilen sıkıntıların başında her zaman olduğu gibi yine işsizlik vardı. Çocuklarının üniversite mezunu olmasına rağmen iş bulamadığından yakınan kadınları dinleyen Başkan Pekdaş, işsizliği çözmekte yerel yönetimlerin elinden bir şey gelmediğini çözümün hükümet politikasıyla olacağını söyledi.

        (HG-Y)

        03.04.2017 10:37:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler