Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyşehir Belediyesi'nden hizmet memnuniyeti çalışması

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçe genelinde hizmet kalitesi ve sunumunu daha da artırmaya yönelik yeni bir çalışma başlattı.

        Proje kapsamında ilçe genelinde ev ev, kapı kapı dolaşan yerel yönetimler öğrenimi alan gönüllü üniversite öğrencileri, ziyaret ettikleri hanelerde belediyenin yürüttüğü hizmetleri anlatırken yapılan hizmet ve çalışmalardan memnuniyet duyulup duyulmadığının tespitini yapıyor.

        Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, göreve geldikten sonra 3 yıl içerisinde ilçe genelinde birçoğu ilk olan birçok proje ve hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi. Bu hizmetlerin vatandaş nezdinde kabul görüp görmediğini anlamak, gelecekteki projelere vatandaşların da görüş ve düşünceleri doğrultusunda yön vermek adına belediye olarak yeni bir çalışmaya imza attıklarını da ifade eden Başkan Özaltun, gönüllü üniversite öğrencilerinden de bu çalışmada katkı ve destek aldıklarını kaydetti.

        "Belediyenin gelecekteki hizmetlerine yön verecek çalışma"

        Beyşehir'deki yatırımların hizmet noktasındaki memnuniyetini ölçmek için Ali Akkanat Kampüsü'nde yerel yönetimler öğrenimi gören öğrencilerden 40 kişilik bir ekip oluşturduklarını belirten Başkan Özaltun, bu ekibin çalışmalara bir süre önce başladığını ve ilçe genelinde ev ev, kapı kapı gezerek vatandaşlarla buluştuğunu söyledi. Başkan Özaltun, bir kız, bir erkek iki öğrencinin her gün, gün içerisinde yapılan bir planlama dahilinde mahalle ve sokak aralarına girerek vatandaşların kapısını çaldığını da ifade ederek, "Ziyaret edilen mekanlarda evlere konuk olan öğrencilerimiz, ellerindeki formları verilen cevaplar doğrultusunda doldurarak vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden memnun olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. Vatandaşlarımıza, hayata geçirilen hizmet ve projelerin yanı sıra belediyenin sunduğu çevre ve sağlık, kültür ve eğlence hizmetleriyle ilgili sorular yönelten öğrencilerimiz, onların memnuniyet derecesini ölçmeye çalışıyor. Öğrencilerimiz, Beyşehir Belediyesinin sunmuş olduğu hizmetlerden ne şekilde haberdar olduğunun yanı sıra, hizmet alırken eşitlik ilkesinin ne derece alındığına yönelik sualler de soruyor, 'nasıl bir belediye istiyorsunuz? Size göre ideal bir belediyede olması gereken özellikler nelerdir?' gibi sorulara da cevap aranıyor" dedi.

        Başkan Özaltun ayrıca, öğrencilerin vatandaşlara Beyşehir Belediyesinin önümüzdeki dönemde ne gibi çalışmalar yapması gerektiği konusunda sorular yönelttiğini de ifade ederek, "Görüş ve öneriler alınıyor. Bu şekilde vatandaşlarımızın ilçemiz genelinde yürüttüğü çalışma, hizmet ve hayata geçirdiği projelerden memnuniyet duyulup duyulmadığını anlamaya çalışırken, gelecek çalışmalarımıza da halkımızın istek ve beklentileri doğrultusunda yön vermeyi planlıyoruz. Öğrencilerimizin doldurduğu formlardan tespit ettiğimiz vatandaşlarımızın dert ve taleplerini ise ilgili birimlere aktararak anında yerinde getirmeye, varsa sorunlarını çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

        "Günde ortalama 50 ev ziyaret ediyoruz"

        Çalışmaya katılan yerel yönetimler öğrencisi Ayşegül Özdemir, ev ev, kapı kapı dolaşarak ziyaret ettikleri evlerde vatandaşlarla buluşup iç içe olduklarını belirterek, böyle bir işi severek yaptıklarını ve günde ortalama 50 ev ziyaret ettiklerini aktardı.

        Üniversite öğrencisi Necmi Babacan ise, bölümüyle ilgili bir çalışma içerisinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ayrıca insanlarla iç içe olmak, onların dertlerini dinlemek, varsa şikayetlerini almak, sohbet etmek çok güzel bir şey. Mahallelerimizde çat kapı yaparak kapısını çaldığımız ailelerden bazıları evlerinde o an olmayabiliyor, kapıyı açmayanlar da oluyor. Ama bu bizi hiç yıldırmıyor. Amacımız, Beyşehir'deki tüm evleri ziyaret edebilmek, insanlarımızın dertleri, sıkıntıları neyse bunların giderilmesine katkı ve destek sunmak. Bu anlamda bize kapılarını açan herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Bu proje, iki aylık bir süreyi kapsıyor, bu süreçte ilçemizdeki bu çalışmayı tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. Vatandaşlarımızdan en çok aldığımız talep, otopark sorununun giderilmesine yönelik oluyor. Doğalgaz isteyen vatandaşlarımızın yanı sıra, evinin önüne çöp konteyneri konulması gibi değişik çok sayıda istekler de gelebiliyor. Anında giderilebilecek konularda, talepleri ilettiğimiz birimlerimiz de vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirerek onların kısa süre içerisinde mutlu olmasını sağlıyor" şeklinde konuştu.

        Öğrenciler tarafından evleri ziyaret edilen Saffet Şener de, belediyenin yürüttüğü hizmetlerde halkın da görüş ve düşüncelerini almasının olması gereken bir çalışma olduğunu vurgulayarak, "Hiç beklemediğimiz bir anda öğrencilerimiz bize geldiler. Bizler de onlara kapılarımızı açarak görüş ve düşüncelerimizi paylaştık. Bulunduğumuz yerdeki ortamı güzelleştirebilmek adına böyle bir takım çalışma ve projelerin geliştirilmesi taraftarıyım" ifadelerini kullandı.

        (BG-AH-Y)

        03.04.2017 11:47:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler