Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tavşanlı'da Oryantiring Bölge Şampiyonası

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Tuna İşleyen

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Mavi Grup 2.Bölge 14 Yaş ve Altı 2.Kademe Yarışmaları Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde gerçekleşti.

        Tavşanlı ilçesi Göbel Termal Tesislerinde yaklaşık 300 sporcunun farklı illerden katıldığı Oryantiring bölge şampiyonası doğa ile iç içe gerçekleşti.

        Oryantiring Federasyonu Teknik Kurul Başkanı İlyas Avcı yarışma hakkında şu şekilde bilgiler verdi, " Türkiye Oryantiring Federasyonu 14 yaş altı 2. Kademe müsabakası Tavşanlı'nın Göbel kaplıcalarında yapıldı. Güzel bir hava, doğası harika. Oryantiring için çok uygun zemin ve araziler eşliğinde değişik bölgelerden 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Birçok kürsü ve madalya alan sporcular var. 2020'de inşallah Gençler Dünya Şampiyonasını Türkiye'de yapmayı düşünüyoruz. Bu dünya şampiyonasının alt yapı ekibini oluşturacağız, onun için bizim en çok önem verdiğimiz kategoriler bu 14 yaşlar" Oryantiring hakkında bilgiler aktaran Avcı, "Oryantiring bir doğa sporu, belirli bir haritası olması gerekiyor, öncelikle şehir merkezlerinde ormanlarda, her yerde biz bu sporu yapabiliyoruz. Sınıf içi etkinliklerimiz var. Outdor ve indor etkinliklerimiz var. Lise ve bir çok üniversitede ders olarak okutulmakta" dedi.

        Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen madalya töreni öncesi yaptığı konuşmada Kütahya olarak yapılan çalışmaları ve şunları söyledi, "Dünya da ülkemizde 65 spor federasyonu var ve yüze yakın spor branşı var. Günümüzde belki futbol daha öne geçmiş, basketbol, voleybol daha yaygın ama sporların içinde Oryantirig'e hakikaten ayrı bir parantez açmak lazım. Bütün gençlerimize iyi bir eğitim aldırmamız gerekir, ama gençlerimizi neslimizi iyi bir şekilde beden eğitimi de vermemiz gerekir. Hele ki günümüzde düzensiz beslenmenin obezitenin sağlıklı kalmanın çok konuşulduğu, önem arz ettiği günümüzde, genç yaşta spora başlatmak sporu sevdirmek bedenlerinin de çocuklarımızın gençlerimizin eğitimini sağlamak çok önem arz ediyor. Tabiî ki oryantiring diğer sporlardan daha çok önem arz ediyor. Bu sporun içinde coğrafya, matematik, fen bilimleri, beden eğitimi gibi birçok bilimin ilimin birlikte yapıldığı bir branş. Oryantiring sporunu yapan bir genç fiziksel olarak da sosyal olarak da ve düşünce bazında da spor yapıyor. Düşmeyi öğreniyor, kendi başına kalkmayı öğreniyor, kararlarına sorumluluk almayı öğreniyor, öz güveni gelişiyor. 6 yaşında da 66 yaşında da bu sporu yapan birçok insanımız var. Tavşanlı Linyitspor'dan sonra Oryantiring'de de adını duyuran bir ilçemiz. Bu konuda birçok defa Tavşanlı ilçesine organizasyonlar veren Federasyon başkanımıza ve sponsorlara, ayrıca Tavşanlı Belediyemize teşekkür ederim" dedi.

        Daha sonra ödül alan yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

        Törene Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özden, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, İlçe Spor Müdürü Mehmet Demiralp, Oryantiring İl Temsilcisi Ali Sarı, ilçedeki şehit ve gazi dernekleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. (Tİ - EFE)

        03.04.2017 13:05:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler