Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Otizm Farkındalık Günü

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği kapsamında düzenlenen programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Bingöl'de 83 otizm hastası olduğunu söyledi.

        Bingöl Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi. Bingöl Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde görevli öğretmenler, etkinlik kapsamında öğrencilerin, velilerin ellerini farklı renklerle boyayarak beyaz bir beze baskı yaptı. Buradaki etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, yaptığı konuşmada, Bingöl'de 83 otizm hastası olduğunu belirtti. Engin, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak kutlanmaktadır. Biz de Bingöl'de farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledik. Temel amacımız, ülkemizde ve dünyada olduğu gibi Bingöl'deki çocuklarımıza duyarlılık sağlamaktır. Aile olarak, toplum olarak bu çocukların kabul edilmesi lazım. Bu çocuklarımızın var olduğu göstermek istiyoruz. Bu ailelere ne kadar çok yardımcı olabilirsek, onların yükünü hafifletebilirsek, o kadar çok kendimizi mutlu hissederiz. Bu çocuklarımıza empati kurarak, kendi çocuklarımız olarak kabul ediyoruz ve eğitimlerini de en güzel şekilde sürdürmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

        Yapılan konuşmanın ardından Engin'de farkındalık oluşturmak amacıyla elini boyatarak, beyaz beze baskı yaptı.

        (YA-AKK-Y)

        03.04.2017 13:13:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler