Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kulak çınlaması sorun olmaktan çıkıyor

        (Fotoğraflı)

        Bahadır Muhlis Gökgül

        YOZGAT (İHA) - Cep telefonuyla uzun süre konuşmanın ve yüksek sesle müzik dinlemenin pek çok insanda kulak çınlaması ve işitme sorununu ortaya çıkardığını belirten Yozgat İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi Odyometristi Harun Yılmaz, her insanın mutlaka işitme kaybı ve çınlama testi yaptırmaları gerektiğini söyledi.

        Türkiye'de giderek kulak çınlaması ve işitme sorunu yaşayanların sayısında artış olduğunu söyleyen Odyometrist Harun Yılmaz, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

        Yılmaz, ince tiz bir cızırtı, bazen hışırtı, su gürültüsü ya da direkt çınlama şeklinde gerçekleşen rahatsızlığın yaşam kalitesini ciddi manada etkilediğini belirtti. Yılmaz,"Ülkemizde ortalama her 100 kişiden 10'u hayatının bir döneminde kulak çınlama sorunuyla karşılaşıyor. Özellikle teknolojik gelişmeyle birlikte daha sık görülen bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin cep telefonlarıyla uzun süre konuşarak kulakları zorluyor olmak ve kulaklık kullanımının artmış olması kulak çınlamasının daha sık görülmesine neden oluyor. Yüksek sesli müziği uzun süre kulaklıkla dinliyor olmak da çınlama şikayetine ciddi zemin yaratıyor. Bazen de 'beyin tümörü' gibi yaşamı tehdit eden bir hastalık da yatabiliyor" dedi.

        Yılmaz, çınlamanın artık bir sorun olmaktan çıkacağını belirterek,"Yozgat dışından, Türkiye'nin farklı yerlerinden kulak çınlaması sorunu yaşayan hastalarımız var. Tecrübe ve teknolojinin son imkanları birleşince çınlama sorun olmaktan çıkıyor. Merkezimize gelen hastalarımıza çözüm üretme konusunda uzman kadromuz ile elimizden geleni yapıyoruz. Özel uygulama ve işitme cihazlarımız ile sesleri kulakta bastırıyoruz. Dünyanın en uç ülkesinde çınlamaya karşı yapılan uygulamayı Yozgat'ta da hayata geçirerek her zaman olduğu gibi yine ilklerden bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Artık çınlamayı insanların hayatından sorun olmaktan çıkarmanın en büyük kazancı mutluluğumuzdur" şeklinde konuştu.

        (BMG-UY-Y)

        03.04.2017 13:53:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler