Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'de ağaç dikmeyene kız verilmeyecek

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in İvrindi ilçesinde. kırsal Çarkacı mahallesinde başlatılan yeni adetle ağaç dikmeyene kız verilmeyecek.

        Mahallede Muhtar Abdullah Demiremekli ve öğretmen Sait Soydan Yılmaz'ın öncülüğünde, 'Daha yeşil Çarkacı' için ağaç dikme seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda öğrencilerden sonra evlenecek çiftlerinde ağaç dikme zorunluluğu getirildi.

        Mahalle gençlerinden Samet Gündoğdu, Kayapa mahallesinden Atiye Kuzu ile nişanlanırken, iki genç aileleri ile birlikte Leylek kayası yoluna birer adet limon servi dikti. Nişanlılar, diktikleri ağaçları yaz aylarında sulayacaklarını söyledi. Nişanlanan gençleri kutlayan Muhtar Abdullah Demir, bundan böyle mahallede evlenen gençlerin birer ağaç dikeceğini söyledi. Ağaç dikmenin gelenek haline geleceğini anlatan Emekli Öğretmen Sait Soydan Yılmaz'da,"Biz burada muhtarımız Abdullah Demir'in katkısı ile çok sayıda ağaç diktik. Köyümüzdeki öğrenciler kendi adlarına ve dedeleri adlarına ağaç dikiyor. Şimdi ise nişanlanan gençler içinde böyle bir gelenek başlattık. Böylelikle mahallemiz daha yeşil olurken güzelleşecek" dedi.

        (FT-BT)

        03.04.2017 14:29:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler