Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye'deki Boşnaklar Biga'da buluştu

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu(TBHKDF)'nun 7.Olağan Genel Kurulu Biga'da yapıldı. Biga Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin ev sahipliğinde yapılan genel kurulda Türkiye'nin dört bir yanındaki Boşnak derneklerinin yönetici ve üyeleri bir araya geldi.

        Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan 7. Olağan Genel Kurul başkanlığını federasyon kurucusu ve onursal başkanı Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak yaptı.

        Genel kurulda federasyonun yeni yönetim, denetim, disiplin kurullarıyla danışma kurulu üyeleri belirlendi. TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Erşan üç yıldan bu yana sürdürdüğü görevi Biga Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği önceki dönem başkanı Eşref Temiz'e devretti.

        Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Şehoviç, burada yaptığı konuşmasında, Bosna Hersek'te yüzde 30'dan fazla işsizlik oranı olduğunu, son bir yılda sadece 9 bin kişinin ülkeyi terk ettiğini vurguladı. Şehoviç, "Bunların çoğu genç insanlar. Bosna Hersek'in özelikle Doğtaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şadan Doğan gibi yatırımcı iş adamlarına şiddetle ihtiyacı var. Bosna Hersek yatırımlarda onuncu sırada olup Türkiye'den 156 milyon Euro direk yatırım yapıldı. Sırbistan ve Hırvatistan doğrudan kendi soydaşlarının yaşadığı bölgelerde yatırımlar yapıyor. Bosna Hersek Federasyonunun zayıflatmak için yatırımları bu bölgelerde yapılıyor" diye konuştu. Şehoviç,21-22 Nisan'da Bosna Hersek'teki yatırım projelerini tanıtmak amacı ile 15 ülkeden işadamlarının katılacağı Business forum düzenleneceğini belirterek katılımcıları davet etti.

        (GD)

        03.04.2017 14:46:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler