Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akyazı Belediyesi Zabıta ekipleri dilencilere fırsat vermiyor

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelinde dilenciliği meslek haline getirmiş kişiler tespit edilerek haklarında cezai işlem uygulanıyor.

        Özellikle ilçe halkının yoğun bir şekilde Akyazı merkezinde bulunduğu Çarşamba ve Cuma günleri sivil ekipler zabıta memurları ile ilçe merkezinde denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, dilenciliği meslek haline getirmiş, bu işi kendine kazanç kapısı olarak gören vicdan avcılarına göz açtırmıyor. İlçe merkezinde tespit edilen dilenciler Akyazı Zabıta Müdürlüğüne getirilerek burada haklarında cezai işlem uygulanarak topladığı paralara makbuz karşılığında el konuyor. Yakalanan dilenciler ise gerekli işlemlerin yapılmasının ardından ilçeden uzaklaştırılıyor.

        Vatandaşlara dilencilerle ilgili uyarıda bulunan Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan açıklamada, "Bugüne kadar yakalanarak hakkında işlem yapılan dilencilerin büyük bir kısmı çoğunlukla çevre ilçelerden gelerek kendisini dilsiz, raporlu yada hasta, yardıma muhtaç, engelli gibi tanıtarak halkın vicdani duyguları ile oynuyor ve paralarını alıyorlar. Bu kişiler hakkında yapılan çeşitli araştırmalar sonrasında birçoğunun kendilerine ait bankada yüklü miktarda paraları, evleri, arabaları, arsaları ve benzeri mülkleri olduğu dilenciliği sadece meslek olarak yaptıkları görülmektedir. Vatandaşlarımızın bu kişilere karşı dikkatli olması ve kanmamaları gördükleri kişileri ise zabıta müdürlüğüne ihbar etmeleri rica olunur" denildi.

        (BCT-İÇ)

        03.04.2017 15:17:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler