Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Gönül Penceremden" sergisi TSKM'de açıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Nazan Berbercioğlu'nun "Gönül Penceremden" isimli tezhip ve minyatür sergisi Maltepe'de sanatseverlerle buluştu.

        Maltepe Belediyesi'nin Nisan ayındaki sanat etkinlikleri, Nazan Berbercioğlu'nun "Gönül Penceremden" isimli tezhip ve minyatür sergisiyle başladı. 12 yıllık çalışmalarını eserlerine yansıtan sanatçının sergisi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde (TSKM) açıldı.

        Sergide eski bir süsleme sanatı olan ve "Altınlanmak" anlamına gelen tezhip sanatının, birbirinden özgün eserleri ve geometrik formları, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide, Berbercioğlu'nun çok ince işlenmiş ve küçük boyutlu resim sanatı olan minyatür sanatının en güzel örneklerine yer verdiği çalışmaları da sergilendi. Geleneksel Türk el sanatlarını, yeni kuşaklara tanıtarak yaşatılmasını da amaçlayan sergideki eserler, ziyaretçilerin büyük ilgisini topladı. Sergi, 9 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak.

        (HB-ÖK-Y)

        04.04.2017 12:13:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler