Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akşehir'de "Bilinçli Aile Duyarlı Genç" konferansı

        (Fotoğraflı)

        Cemal Filiz

        KONYA (İHA) - Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, kültürel etkinlikler kapsamında TEOG ve LYS'ye hazırlanan öğrenciler ile velileri için bir konferans düzenledi. Sıtkı Aslanhan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Bilinçli Aile Duyarlı Genç" konulu konferans gündüz öğrenciler, akşam ise veliler için gerçekleştirildi.

        Akşehir Kültür Merkezi'ndeki konferansın akşam yapılan bölümüne Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Eyüp Yılmaz, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı. "Bilinçli Aile Duyarlı Genç" konusunu işleyen Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, ailelerin televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarının bilinçsiz kullanımı nedeniyle çocukları ile sağlıklı iletişim kuramamalarından bahsetti. Aslanhan, günümüz gençliğini bekleyen sıkıntılar, çocuğun başarısında anne-babanın rolü, velinin çocuğundaki başarısına etkisi, anne baba olarak doğru bildiğimiz fakat aslında yanlış davranış ve tutumlar, sevgi, saygı, iletişim gibi konulara farklı açılardan değinerek, katılımcılara çocukların gelişimlerini nasıl doğru yolda sağlayacakları hakkında bilgiler verdi. Aslanhan çocuk yetiştirmede yapılan yanlışlıklar hakkında da konuşarak, "9-10 yaşlarına geldiklerinde onlar için dünyadaki en önemli varlıkları anne ve babasıdır. Ama çocukların yaşı ilerlediğinde 13-14 yaşlarına geldiklerinde ailenin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili olarak birçok olumsuzluklar yaşanmaktadır. Çocukların internet ortamında sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile birçok değerlerini yitirdiklerini bilmeli, anne ve babalar çocukları ile iletişim içinde olarak onlarla sohbet ortamı oluşturabilmelidirler" diye konuştu.

        Programın sonunda Eğitimci- Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan'a Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk ve Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından plaket takdim edildi. Aslanhan konferans sonrası kültür merkezi fuaye salonunda kitaplarını da imzaladı.

        (CF-FM-Y)

        04.04.2017 12:13:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler