Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Azerbaycan Türk Soykırımı anma programı düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Ali Yıldız

        DÜZCE (İHA) - Düzce Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Uluslararası Öğrenci Topluluğu, Kültür Topluluğu ve Türk Birliği Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen "31 Mart 1918 Azerbaycan Türk Soykırımı Anma Günü" programı, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

        Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, davetli konuşmacılar Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhame Amirali, İşletme Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Celil Bozkurt ve Yrd. Doç. Dr. Gökmen Kılıçoğlu ile davetli konuklar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

        Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğrencilerin düzenlediği bu etkinliğin önemine değinerek Türkiye'nin Azerilerin de vatanı olduğunu ifade etti. Yaşanan bu acı olayların unutulmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Genç, elim olaylar sonucu katledilen soydaşlarımıza Allah'tan rahmet dileyerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

        Ermenistan tarafından Türklere karşı yapılan soykırımda yaşanan acı olayların hatırlatıldığı programda Azeri kökenli hocalar ve öğrenciler, Azerbaycan'da sivil halka karşı yapılan saldırıları, cinayetleri ve zulümleri anlatarak olaylara ilişkin bazı görseller paylaştılar.

        Tarihte yapılan hiçbir şeyin unutulmaması gerektiğini vurgulayan konuşmacılar, aksi takdirde bu olayların tekrarlanabileceği ve daha acı verici sonuçların yaşanabileceği uyarısında bulundular. Bu olaylar sırasında suç işleyen herkesin hesap vermesi gerektiğine dikkat çeken konuşmacılar, sorumluların hesap vermediği sürece yaşanan acıların hafiflemeyeceğini dile getirdiler.

        Programın sonunda Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu Danışmanı Uzm. Mehmet Mert Kaleci tarafından davetli konuşmacılar Doç. Dr. İlhame Amirali, Doç. Dr. Celil Bozkurt ve Yrd. Doç. Dr. Gökmen Kılıçoğlu'na teşekkür belgeleri takdim edildi.

        (AY)

        04.04.2017 13:33:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler