Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halk oylamasına

        - "Evet ile yenilik öneriyoruz"

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, "Yeni sistemde hükümetler otellerde, medya patronlarının villalarında değil, sandıkta kurulacak" dedi.

        Atay Uslu, Korkuteli ilçesi Gümüşlü Mahallesinde yaptığı toplantıda 16 Nisan Halk oylamasında 'Evet' ile bir yenilik önerdiklerini, 'Hayır' diyenlerin ise eski düzen devam etsin istediklerini söyledi. Uslu, "Niçin Evet sorusuna, değişikliği madde madde anlatarak cevap veriyoruz. Hayır statükodur, istikrarsızlıklar, krizler, darbeler üreten sistemi devam ettirmektir. Evet ise değişimdir, gelişimdir, istikrardır."

        Atay Uslu, "Evet de Hayır da bir seçenektir. Eyvallah, iki tercih de saygındır. Ancak doğruların söylenmesi gerekir. Her gün Anayasa ile ilgisi olmayan yalanlar üretiyorlar. Hayır kampanyasını açık açık yalanlar üzerine kurmak millete saygısızlıktır" dedi.

        Atay Uslu şöyle devam etti:

        "Peki niye yalan söylüyorlar? Çünkü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50 oy almayı hayal bile edemiyorlar. Çünkü, Kaybetseler de, koltuklarını ve genel başkanlık makam araçlarını bırakmak istemiyorlar. Çünkü, Vesayet odakları ile iş tutmayı, milletin güvenini kazanmaktan daha kolay görüyorlar. Çünkü yalan söyleyenler Hükümetlerin sandıkta kurulmasından rahatsızlar; otel odalarında, medya patronların villasında kurulduğu eski günleri özlüyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde Hükümeti millet sandıkta bizatihi kendisi kuracaktır. Artık otel odalarında, baronların işyerlerinde hükümet kurmak yok. Yeni sistemde hükümet için, yasama için, yargı için yegane belirleyici Millet olacak. Yalan söyleyenler milletten korkuyorlar. Yalan söyleyenlerin burunları uzuyor, onlar aynaya yani millete baksalar vaziyetlerini görecekler. Millet en net gösteren aynadır. 15 yıldır milletimiz gereğini de yapıyor. Evet diyoruz. Çünkü Türkiye'yi seviyoruz, Antalya'yı seviyoruz. "

        Atay Uslu, Korkuteli çalışmalarında Mahalleleri ziyaret etti, sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşları ile bir araya gelip neden Evet'i ve yeni sistemi anlattı.

        (SÇ-SÇ-Y)

        04.04.2017 14:29:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler