Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyyübiye'ye 106 dönümlük Yenice Mesire Alanı yapılıyor

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenice Mahallesinde 106 dönümlük mesire alanı yapımına başlandı.

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesinde 106 dönümlük arazi üzerinde Yenice Mesire Alanı yapımını başlandı. İçerisinde bin 118 metre kauçuk zemin çocuk oyun alanı, 28 adet kamelya, 24 adet çeşme, 101 adet piknik masası, 84 adet çöp kovası, 2 adet çocuk oyun grubu, 1 adet fitness ve 2 adet tuvalet yapılması planlanıyor.

        Kentin 13 ilçesinde mesire alanlarıyla dev parkların yapımını hedeflediklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa kurak bir iklim kuşağındadır. Hafta sonu yeşil ve serin alanlarda hem dinlenme hem de piknik yapma kültürümüz var. Bu anlamda Eyyübiye ilçesinde bulunan Osmanlı Parkını genişlettik. 420 dönüme çıkardık. Şimdi de Eyyübiye'nin Yenice bölgesinde 106 dönümlük yer tahsis ettik. Projesini bitirdik. İhalesi gerçekleşti. 150 günde tamamlanacak. Sonbaharda çimiyle, bitkisiyle, ağacıyla Eyyübiye ilçemizin hizmetinde girecek. Mesire alanları önemlidir. Haliliye ilçesinde yaptığımız GAP Vadisi 1. Etap ve Karaköprü'de yapmış olduğumuz 170 dönümlük mesire alanımızda hafta sonları çok sayıda vatandaşımız bu hizmetten faydalanıyor. İnsanlarımız bunu istiyor. Bu mesire alanlarından faydalanıyorlar. Bizde her ilçemizde mesire alanları yapacağız. Osmanlı, Yenice ve Eyyüpkent muhtarlarımızın da fikirlerini alarak buradaki mesire alanımızı çevre koruma kontrol daire başkanlığımız ekiplerince başlattık. Ekiplerimiz 13 ilçede park yapımı, ağaçlandırma ve refüj çalışmasını sürdürüyor. Hilvan'da 110 dönümlük mesire alanımızda sona yaklaştık. Bize düşen temiz doğru bir şekilde halkımıza hizmet için çalışmaktır. Bu halk hizmetin en güzeline layıktır" dedi.

        "Eyyübiye'nin çehresi değiştirecek proje"

        Eyyübiye ilçesinin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirdiklerini ve planlan projelerin de peyderpey uygulanacağını belirten Çiftçi, "Eyyübiye'de güzel çalışmalarımız var. Eyyübiye'de bulunan Akçakale yolu genişletiliyor. Eyyübiye'de iki tane köprülü kavşak büyükşehirin programının içerisinde bulunuyor. Yine Eyyübiye'de Eyyüp Peygamber Makamını Halil İbrahim Peygamber makamına bağlamak için çok önemli bir proje kalkınma bakanlığının onayını bekliyoruz. Yeni bir bulvarla iki makamı bir birine bağlamak istiyoruz. Yine kalenin arka bölümünde bulunan alanı da kamulaştırmak istiyoruz. Milletin hakkını teslim etmem lazım. Bunun için gecikiyor ama sağlam bir şekilde ilerliyor. Fakat güzel olacak. Yenice Mesire Alanının hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

        Çiftçi beraberindeki meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte Yenice'de yapımı devam eden semt pazarının da çalışmalarını yerinde inceledi.

        (BB-OE-Y)

        04.04.2017 14:47:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler