Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaymakam Dundar, ilçenin ileri gelenleriyle buluştu

        (Fotoğraflı)

        M. Emin Arvas

        VAN (İHA) - Van'ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, ilçenin ileri gelenleriyle bir araya geldi.

        Tekin Dundar, kaymakamlık binasında aşiret liderleri ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek, ilçenin genel sorunlarını paylaşıp, yapılması gereken hizmetler, kentin refah ve sosyoekonomik anlamda kalkınması için yapılabilecekler hakkında istişarede bulundu. Çaldıran'a atandıktan sonra ilçenin her anlamda kalkınması için yapılması gereken her türlü hizmete hazır olduklarını belirtti. Dundar, "Bu ülke hepimizin ülkesidir. Siz ilçemizin büyükleriyle el ele vererek sorunların altından kalkabiliriz. İnsanlarımızın layık oldukları hizmetleri kendilerine ulaştıracağız inşallah. İlçemizin altyapı, istihdam ve tarımsal anlamda ki hizmetlerimiz ve temel stratejimiz olacak. İstihdam olmadığında gençlerimiz batıya giderek, ailelerinden uzaklarda çalışmak zorunda kalıyorlar" dedi.

        Güvenlik konusuna da değinen Tekin Dundar, "Güvenin teminatı başta benim, sonra siz önderlerimiz olmalıyız, olmak zorundayız. Büyüklerimize düşen görev, çocuklarımıza sahip çıkarak, başkalarının emellerine alet etmesinler. Geçmişi bir kenara bırakarak emin adımlarla sadece ileriye adımlarımızı atalım. Geçmişteki yaşanmışlıklara takılmanın kimseye faydası yoktur. Bizim düşünce hizmetlerimiz hep yarınlar için olmalıdır. Bu anlamda öncelikle birinci derecede sorumlu benim, sonrasında da sizler olmalısınız. Muhtarlarımız mahalle ile sizler de aşiretlerinizle yakın temas halinde olarak sorunları aşabiliriz" ifadeleri kullandı.

        16 Nisan'da yapılacak referanduma da değinen Dundar, "Önümüzde bir referandum süreci var. Ülkemizin kalkınmasını istemeyenler var. Bunlara asla fırsat vermemeliyiz. Ülkemize, vatanımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız. Ülkemizin maddi manevi kalkınması hepimizin sorumluluğundadır. Ülkemiz; Müslüman ülkelerinin merkezi, kalesi haline gelmiş. Bu da bazı çevreleri rahatsız ediyor. Bu süreci hep birlikte el ele yürütelim istiyoruz. İnsanlarımız en değerli varlıklarımızdır. İnsani yaşat ki devlet yaşasın. Sizler de varsınız ki bizler de buradayız düşüncesinden asla şaşmamamız lazım. Kimselerin etkisi altında kalmadan hür iradenizle ülkemizin geleceği anlamında da en güzel kararların çıkacağından eminiz inşallah" diye konuştu.

        Aşiret liderleriyle karşılıklı sohbetin ardından hatıra fotoğrafının çekilmesi ve öğretmenevinde yemek yenilmesiyle toplantı sona erdi.

        Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Koç ve İlçe Emniyet Müdürü Savaş Ertürk de katıldı.

        (MSA-Y)

        04.04.2017 14:54:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler